Oglasila se kosovska policija o oduzimanju srpskih tablica

RTK2 je naveo, pozivajući se na nezvanične informacije, da su policajci u civilu zaustavljali vozila sa tablicama centralne Srbije

  • 0

Komandir Policijske stanice u Ranilugu poručnik Nebojša Popović tvrdi da nisu tačne informacije da kosovska policija oduzima srpske registarske tablice na teritoriji te opštine, kao i da su vozila zaustavljali policajci u civilu, javlja RTK2 na srpskom jeziku.

Prethodno je RTK2 na srpskom jeziku javio da pripadnici kosovske policije u civilu oduzimaju srpske registarske tablice u selima Ranilug i Veliko Ropotovo.

RTK2 je naveo, pozivajući se na nezvanične informacije, da su policajci u civilu zaustavljali vozila sa tablicama centralne Srbije, vozačima su uručivali saobraćajne kazne i slali ih kod sudije za prekršaje.

- To je dezinformacija. Vozilo je zaustavljeno na ulazu u Ranilug. Vlasniku vozila je je izrečena kazna zbog nevezivanja pojasa. Nema veze sa istinom da su mu oduzete tablice ili da mu je izrečena neka druga kazna - rekao je Popović za RTK2.

On je dodao da su kontrolu vozila izvršili policajci u službenoj unifrmi, a ne pripadnici policije u civilu.

Prethodno je jedan od očevidaca potvrdio da je policija oduzimala tablice pod izgovorom da kada "ne može RKS u Srbiji, ne mogu ni srpske tablice na Kosovu".

Kako je navedeno, policija je takođe zaustavljala i vozila sa RKS i KS tablicama, ona su detaljno proveravana, a od vozača su tražili kompletnu opremu od prve pomoći, lanaca, do "obaveznog" posedovanja ćebeta u gepeku automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, desetak vozača je upućeno kod sudije za prekršaje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA