≫ 

Kalašnjikovi, dronovi, pištolji: Kosovska policija pokazala oružje i opremu koju je navodno pronašla kod uhapšenih Srba (FOTO)

Prema spisku prikupljenih dokaza, navodno oduzetih na licu mesta, nalaze se i telefoni, kućišta, municija...

  • 38

Specijalne kosovske jedinice ROSU u jutrošnjoj akciji na severu Kosova uhapsile su četvoricu Srbina, pod sumnjom da se dovode u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

U saopštenju, a kako prenose kosovski mediji, policija je iznela detalje o tome šta je zaplenjeno u domovima osumnjičenih. Njima je, prema zvaničnoj izjavi policije, određen pritvor od 48 sati.

Prema spisku prikupljenih dokaza, navodno oduzetih na licu mesta, nalaze se:

- DRON sa termalnom kamerom i baterijama marke Rohs, iPhone telefon, "Microsoft" telefon, dva mobilna Nokia i Samsung telefona, tablet "Lenovo", dva iPAD-a uređaja brenda SPIDE i Samsung SM-T 280,motorolu sa punjačem, redenik, dva vojna prsluka, automatsko oružje (AK 47) - kalašnjikov, jugoslovenski proizvod sa praznim časopisom, četiri AK-47 futrole sa 106 šaržera i dva prazna šaržera, jedan automatski pištolj i jedan revolver, ručna granata M-75, punjač sa 10 (deset) šaržera kalibra 9 mm, automatski punjač za oružje sa 26 kertridža kal. 7.62 mm, tri šaržera kalibra 7,62 mm, trombonsko punjenje, pendrek, 76 grana opojnih supstanci, različite dokumente i dva novčanika i ASUS kućište - spiak koji su objavili lokalni mediji.

Da podsetimo, četvorica Srba - Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Saša Ćurčić uhapšeni su prema nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova, i zadržani u pritvorskoj jedinici u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Foto: Kosovska policija

Oni će biti u toku dana biti izvedeni pred Osnovni sud u Prištini. Za petim Srbinom, Milan Radoičićem se još uvek traga.

Specijalni tužilac Sulj Hodža kazao je da je u vezi ubistva Olivera Ivanovića do sada saslušano nekoliko svedoka, kao i da je tužilaštvo 20. novembra podnelo zahtev za dodatnu kontrolu osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Ova operacija je, u skladu sa zakonom, uspešno završena. Tokom operacije nije bilo povređenih. Osumnjičeni se sada privremeno nalaze u policijskim stanicama. Specijalno Tužilaštvo je došlo do zaključka da se sa nalogom za pretres može doći do novih dokaza u vezi ovog slučaja - rekao je Hodža.

Foto: Kosovska policija

Prema njegovim rečima, tužilastvo raspolaže dokazima koji terete dve osobe za pružanje pomoći u slučaju ubistva Ivanovića.

- Osumnjičeni M.R nije pronađen na prijavljenoj adresi, još uvek nije uhapšeno ni lice sa inicijalima S.A. Postoje osnovane sumnje i dokazi za privođenje ovih lica koja su pomagala u slučaju ubistva Olivera Ivanovića - rekao je on.

Kako je rekao, hapšenja na severu nisu povezana sa odlukom privremenih kosovskih institucija o uvođenju "recipročnih mera" prema Beogradu.

VIDEO: Hapšenje Srba u Kosovskoj Mitrovici pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    23. novembar 2018 | 15:22

    E sto se jedan meteorit kilometar precnika ne zakuca u Bondstil?!

  • ha

    23. novembar 2018 | 14:54

    Ovo treba da poverujemo ? Koje zmije ovi siptari! Objavi komentar !

  • Djole

    23. novembar 2018 | 15:10

    Hocemo li i mi da im vratimo slicnom merom u Bujanovcu i Presevu? Njihovih sunarodnika, pravih kriminalaca, ima barem za 3 pune marice. Diluju drogu, drze nocne klubove gde se nasa deca prostituisu, zagovaraju separatizam, ne placaju poreze, struju, vodu... Zasto cutimo i trpimo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA