Oglasio se advokat koji je branio Olivera Ivanovića: Evo šta je rekao o akciji Rosu i hapšenju Srba na Kosovu

On napominje da je uveren da ne postoji čovek u Srbiji koji ne želi napredak u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića i da se ubica otkrije

  • 5

Advokat koji je branio Olivera Ivanovića tokom procesa koji je protiv njega vođen, Nebojša Vlajić, za Sputnjik kaže da je skeptičan prema informacijama koje se plasiraju u kosovskoj štampi, a tiču se hapšenja Srba koji se sumnjiče za Ivanovićevo ubistvo.

- Jedina informacija o ovome potiče iz albanske štampe, tako da nisam ni siguran koliko je sve to verodostojno i da li je istinito. Nemam još nikakvih zvaničnih informacija - kaže Vlajić i dodao da je uveren da ne postoji čovek u Srbiji koji ne želi napredak u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića i da se ubica otkrije.

S druge strane, bratanac ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda (SDP), Aleksandar Ivanović, poručio je da njegova porodica nema advokata, te da je Vlajićeva izjava isključivo njegov lični stav.

Porodica Ivanović nema advokata. Sve što je izrečeno je lični stav Nebojše Vlajića, a ne porodice Ivanović - napisao je on na Tviteru i pojasnio da je Vlajić bio advokat u postupku koji se vodio protiv Olivera dok je bio živ.

- Postupak je završen, pa i Vlajićeva ovlašćenja - napisao je.

Podsetimo, pripadnici Rosu upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe srpske nacionalnosti, od čega troje pod sumnjom da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića. Za petom osobom osumnjičenom da je ometala pripadnike policije u obavljanju dužnosti još se traga. Kancelarija tužilaštva saopštila je da je hapšenju prethodio nalog specijalnog tužilaštva, odnosno direkcije za istraživanje zločina.

Pripadnici Rosu upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe srpske nacionalnosti-Foto: Radio kontakt plus

Kosovske specijalne snage uhapsile su Dragišu Markovića, Sašu Ćuričića, Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića. Traga se za Milanom Radojčićem, zamenikom kosovske policije.

Pripadnici Rosu upali su u njihove stanove, brutalno ih tukli puškama i nogama, a potom su ih odveli u nepoznatom pravcu.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    23. novembar 2018 | 15:31

    Albancima odgovara da se ubica Olivera Ivanoviča nikad ne pronađe, pošto sebe smatraju nadležnim da pronađu ubicu imaju jak razlog da upadaju na sever Kosovske Mitrovice. Ovaj apurd koji oni zloupotrebljavaju nema kraja prvokacijama dok se EU i KFOR prave gluvi slepi i mutava.

  • danijel

    23. novembar 2018 | 15:25

    Svi zelimo resenej ubistva Olivera Ivanovica.A ne na ovakav divljacki nacin,i lazni.Svi zelimo da s eprave ubice izvedu pred lice pravde,Pristina kao i opozicioni neki lideri kod nas koriste ubistvo u borbi protiv Vucica i Srbije.

  • Biljana

    23. novembar 2018 | 15:32

    To je samo izgovor siptara da bi pravili probleme i hapsili Srbe!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA