≫ 

Drastično uvećane takse podrivaju međunarodni položaj i negativno utiču na građane: Ambasada SAD zabrinuta zbog poteza Prištine

Snažno apelujemo da se koncentracija usmeri na ključne interese Kosova – evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom - navodi se u saopštenju američke ambasade u Prištini

  • 18

Ambasada SAD u Prištini izrazila je zabrinutost zbog odluke prištinskih vlasti da drastično poveća takse za srpske proizvode, navodeći da "nije jasno na koji će način ove mere doprineti Kosovu".

- Snažno apelujemo da se koncentracija usmeri na ključne interese Kosova – evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom - navodi se u saopštenju američke ambasade u Prištini, koju je objavio dnevnik Ekspers.

- Takse bespotrebno skreću pažnju s tih ciljeva, podrivaju međunarodni položaj i negativno utiču na građane - navodi ambasada SAD i Prištini.

Američka ambasada je, takođe, pozvala kosovske lidere da "spuste tenzije, promovišu mir i rade na uspostavljanju momentuma koji će doneti napredak i stabilnost svim građanima".

Zapadne dipolomate, uključujući ambasadore SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke sastali su se u četvrtak sa kosovskim predsednikom i premijerom, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, koji je nešto kasnije održao i prijem povodom Dana zahvalnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    23. novembar 2018 | 20:17

    Da Amerikanci iskreno zele da prekinu ovo ludilo na Kosovu, mogu to da ucine jednim pozivom.

  • Ccc

    23. novembar 2018 | 20:43

    Počeli da slave i američke praznike... Cuj tači organizovao proslavu dana zahvalnosti...

  • Simon

    23. novembar 2018 | 20:48

    Ako su zabrinuti onda svoje ljubimce da odmah prestanu sa tarifafama i nasilnim ponasanje, da ne bude haosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA