≫ 

Jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da Vučić bude srušen! Vulin: Velike sile mu to neće oprostiti

- Uvođenje taksi i pokazivanje sile prema Srbima u Kosovskoj Mitrovici deo jedne iste akcija koja za svoj cilj ima na prvom mestu rušenje Vučića - smatra ministar odbrane

  • 16

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da "jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić bude srušen i zamenjen nekim poslušnim i slabim".

- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i oni iz međunarodne zajednice koji mu dopuštaju da uvodi takse i krši S SP i CEFTA sporazum, to znaju. Zato je uvođenje taksi i pokazivanje sile prema Srbima u Kosovskoj Mitrovici deo jedne iste akcija koja za svoj cilj ima na prvom mestu rušenje Vučića kao nužni preduslov za priznanje celovitog i jedinstvenog Kosova - naveo je u saopštenju za javnost ministar Vulin.

On je istakao da, međutim, "dok Vučić vodi Srbiju ideja nezavisnog Kosova će trpeti poraze, a to mu velike sile neće oprostiti".

Haradinaj je ranije izjavio da carine od 100 odsto na robu iz Srbije neće biti ukinute dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

Rakić: Ovo je pokušaj iseljavanja Srba sa ovih prostora

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA