≫ 

"Posle 100 godina i Hong Kong rekao doviđenja": Skandalozni plakati širom Vojvodine uoči proslava Prisajedinjenja (FOTO)

Plakati koji pozivaju na separatizam primećeni su u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobranu, Vrbasu, Kovačici, Novom Bečeju, Kikindi

  • 74

U nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli skandalozni plakati koji pozivaju na separatizam, a na kojima piše "Posle 100 godina i Hong Kong je rekao doviđenja".

Plakate je potpisala organizacija "Mlada Vojvodina", a potpis je ilustrovan nazivom organizacije i zvijezdom petokrakom.

Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobranu, Vrbasu, Kovačici, Novom Bečeju, Kikindi.

Hong Kong bio je 99 godina kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region.

U Novom Sadu i Vojvodini danas i sutra se brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obilježava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

"Mlada Vojvodina" i ranije je bila poznata po sličnim akcijama.

Oni su ranije saopštili da su "revolucionarni republikanski pokret", koji nije zvanično registrovan, koji okuplja "mlade iz petnaestak mesta" u Vojvodini, kojima je dosta "kilavih i mlakih autonomaških političara".

„Mlada Vojvodina“ široj javnosti je postala poznata kada je, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobjede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisala grafite "Vojvodina = Katalonija" u više gradova u Vojvodini.

Nakon toga, "Mlada Vojvodina" se u javnosti oglašavala i putem novih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima je oštro kritikovala vlast, zatim Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine...

Na pitanje da li su separatisti, odnosno da li se zalažu za otcjepljenje Vojvodine od Srbije, oni su ranije odgovorili da im se dopada ideja vladajućih katalonskih partija, ali da su ujedno i svjesni da je katalonsko pitanje zapravo nacionalno pitanje, dok vojvođansko pitanje to nije, pa je samim tim "teže za rešavanje".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvodina Srbija

    24. novembar 2018 | 13:37

    Vojvodina ima skoro 70% srba, tako da su ovo gluposti, a ove separatiste treba javno prikazati i malo bia i policija da se pozabavi sa njima.

  • Jaca

    24. novembar 2018 | 13:58

    Ma, kakva "Mlada Vojvodina"?! Ko vas šta pita, separatisti.!? Živim u Vojvodini i samo neka proba neko da me "otcepi" od Srbije!!! Dosta više, bre.!

  • Igpa

    24. novembar 2018 | 15:48

    Uhapsiti odmah!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA