≫ 

Brnabić oštro odgovorila opoziciji na prozivke: Vlada neće dozvoliti nasilje, ne možete nas optuživati za stvaranje atmosfere linča

Ona je podsetila da su lideri Saveza za Srbiju "nažalost, pozivali i na silovanje i na vešanje"

  • 43

Srbija neće tolerisati nasilje ni pod kakvim izgovorom, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić i istakla da se nada da će i pravosudni organi, poput policije, brzo i profesionalno reagovati na napad na lidera opozicione Levice Srbije Borka Stefanovića.

- Republika Srbija, Vlada Srbije neće trpeti bilo kakvo nasilje pod bilo kakvim izgovorom. Ne možete da optužujete ni vladu, ni predsednika za stvaranje bilo kakve atmosfere linča i nasilja - rekla je Brbabić novinarima u Beogradu i podsetila da su lideri Saveza za Srbiju "nažalost, pozivali i na silovanje i na vešanje".

Naglasila je da je nakon napada na Borka Stefanovića MUP reagovao brzo i profesionalno.

- Ja sam bila sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kada smo dobili informaciju o tom napadu i znam kakva je njegova reakcija bila, koliko se iznervirao zbog toga i rekao da takve stvari ne smeju da se dešavaju u Srbiji, da to nije lice Srbije i ono što je Srbija danas i da nasilnici moraju da se privedu pravdi - rekla je Brnabić.

Dodala je da se nada da će sada pravosudni organi reagovati brzo i jednako dobro kao što je reagovao MUP.

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da podele u društvu, agresija i verbalno nasilje dolaze od strane opozicije.

Printskrin: Tviter/Savez ZA Srbiju

Premijerka je one koji dele Srbiju na građansku Srbiju i na bezube, na pametne i na glupe, pozvala da prekinu sa tim i dodala da je njeno mišljenje da agresiju u društvu koja postoji danas pre svega unose lideri Saveza za Srbiju.

- Ne možete pozivati na javno silovanje, govoriti zatvorićemo je u kuću pa će nacionalna televizija da snima mesecima da je siluju i onda reći da Ana Brnabić i Aleksandar Vučić pozivaju na nasilje. Ne možete da kažete završićete na vešalima na Terazijama, a onda reći da ti ljudi koji će da završe na vešalima pozivaju na nasilje. Nemojte da obrćete stvari - navela je Brnabić.

Ona je rekla da nju nazivaju svakavim imenima i da ne prođe nijedan dan da na tviteru ne dobije pretnje, ali da o tome ne priča u javnosti.

Kako je dodala, podele u društvu, agresija i verbalno nasilje dolaze "sa druge strane".

- Ne možete da nazovete predsednicu vlade kreaturom u više navrata. Nisam ja samo Ana Brnabić, već predsednica vlade. Kad me vidiš na ulici nazovi me kreaturom, ali ne možete predsednicu vlade vaše zemlje nazivati kreaturom i onda reći da smo mi stvorili atmosferu nasilja i agresije u društvu - rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    24. novembar 2018 | 18:11

    Nasilje se desava svakog dana ali to ne znaci da je vlast kriva, smesno!

  • Zika

    24. novembar 2018 | 20:19

    Tako je! Ana ima jasnu sliku o desavanjima, i nisam sigurna koliko smo spremni daleko ici, tj. trpeti ovakve stvari.

  • bin

    24. novembar 2018 | 19:58

    Srbija ce da postuje medjunarodno pravo, a velike sile moraju zaustaviti Albance.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA