Nebojša Stefanović o stanju u Prištini: Naš narod strahuje za život, očekujemo da EU kaže šta će preduzeti

Shvatamo da ovo nije samo igra prištinskih institucija koju pokazuju formalno već igra koju vode da bi sprečili da Srbi opstanu na KiM

  • 30

Srbija od velikih sila očekuje da čuje šta će preduzeti povodom poslednjih mera Prištine, koje kako kaže, nisu samo obična igra, već akcija usmerena na opstanak Srba na KiM, izjavio je večeras potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Očekujemo šta će preduzeti Nemačka, velike zemlje EU i same EU kod stvari koja je potpuno čista. Niko u svetu ne osporava da Priština brutalno krši sporazume koje je sama potpisala - rekao je Stefanović za TV Prva i dodao da ne postoji dualtitet "jedna i druga strana", već samo činjenica da Priština krši međunarodno pravo, sporazume koje garantuje UNMIK, EU, međunarodne institucije.

Naveo je da je reč o različitom spektru stvari koje je Priština prekršila poput ŠP-a i CEFT-a sporazuma kao i da je tu i činjenica da su Srbi na KiM uznemireni, jer ne znaju da li imaju normalan život, bezbednost da li mogu da očekuju nove šok bombe, da će im dizati decu iz kreveta, da li će moći da opstanu.

Upozoravamo da je sve to što radi Priština užasna stvar jer se srpski narod oseća pritisnuto za svoj život i bezbednost, kazao je on.

- Shvatamo da ovo nije samo igra prištinskih institucija koju pokazuju formalno već igra koju vode da bi sprečili da Srbi opstanu na KiM - rekao je Stefanović.

VIDEO: U drevnim srpskim Dečanima, Albanci pale srpske proizvode

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sikos

    25. novembar 2018 | 00:02

    Ljudi ne zivite u zabludi. Niti EU niti bilo ko ce stati na nasu stranu. Inace bi oni odavno njima stali na put. To je i njihovi maslo

  • Neutralan

    25. novembar 2018 | 03:53

    Tako je Nemacka zakopavala marku i slavila i sada se vidi koliko su finanskijski propali od kada imaju € valutu e tako i ovi sipt..i pale nase oroizvode i dive se jos tome a pitacemo ih kako ce oni da se provedu kroz buducnost.... Sa hranom se ne igraj stara rec poljubi je i ostavi a ne bacaj je a kamoli jos da se izivljavas ..... A do juce su je jeli i gotivili... Sve se vraca i sve se placa samo polako opet dodje sve na svoje mesto samo kako je ko zasluzio.....

  • deki

    24. novembar 2018 | 21:15

    Svojim ćutanjem u vezi sa situacijom na KiM EU pala na ispitu.Koliko da čekamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA