Više meni vrede moji sinovi, nego sve njihove funkcije zajedno: Šapić tvitom o političarima koji nemaju decu razbesneo javnost

Bura na društvenim mrežama zbog Šapićevog tvita

  • 23

Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza razbesneo je javnost svojim tvitom. On je podelio na Tviteru slike devet evropskih političara koji nisu roditelji, uz komentar "Ne bih se nikada sa njima menjao. Više meni vrede moji sinovi, nego sve njihove funkcije zajedno!"

To je izazvalo burne rakcije i osudu među Šapićevim pratiocima, koji su su ga zatrpali komentarima da je njegov potez nekorektan pre svega prema ljudima koji ne mogu da imaju decu.

- Premijeri bez dece. Ne bih se nikada sa njima menjao. Više meni vrede moji sinovi, nego sve njihove funkcije zajedno - napisao je Šapić iznad slika britanske, nemačke kancelarke i škotske premijerke, kao i premijera Italije, Luksemburga, Švedske, Francuske, Holandije, uz predsednika Evropske komisije, Žana Pola Junkera.

Tviteraši su odmah istakli Terezu Mej, britansku premijerku, kao nekog ko je javno pričao koliko je za njenog supruga i nju bila teška borba da se ostvare kao roditelji, te da su od potomstva i odustali.

- Nije preporučljivo da vređaš ljude koji nisu mogli da dobiju dete, pa makar bili engleska premijerka - jedan je od komentara kojim su tviteraši pokušali da objasne Šapiću zašto je njegova objava uvredljiva.

Posle oštrih reakcija na njegov tvit, Šapić se ponovo oglasio na Tviteru.

- Zapanjen sam koliko zla je izašlo iz ljudi na osnovu ovog tvita. Mogu da odgovoram za ono što kažem, ali ne i za način kako neko to razume. Preispitao bih dobro sebe i svoje misli, da sam među onima koji ovo tumače na pogrdan i diskriminišući način - napisao je lider SPAS-a i predsednik opštine Novi Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA