Srpskim umetnicima iz Gračanice zabranjen prolaz na prelazu Merdare (FOTO)

- Juče (u nedelju) smo oko 10 sati ujutru zaustavljeni na Merdaru i ta agonija je trajala nekoliko sati. Nema razumnog objašnjenja, nema papira, ničeg što bi moglo da kaže - vi zbog toga ne možete da prođete - rekao je Rakočević

  • 18

Živojin Rakočević, direktor Doma kulture u Gračanici, čijim je predstavnicima u nedelju bio onemogućen izlazak sa Kosova na administrativnom prelazu Merdare, kaže da nema razumnog objašnjenja za to zaustavljanje.

Posle višečasovnog čekanja na prelazu Merdare, predstavnici Doma kulture Gračanica, koji su se uputili na izložbu mladih slikara u Novi Sad, dobili su dozvolu na drugom administrativnom prelazu za ulazak u centralnu Srbiju.

Rakočević kaže da predstavnici Doma kulture godinama, nedeljno prevoze slike, scenografiju, skupocene mužcike instrumente, za događaje i da nikada niko nije pravio nikakav problem, jer su uvek imali urednu dokumentaciju.

- Juče (u nedelju) smo oko 10 sati ujutru zaustavljeni na Merdaru i ta agonija je trajala nekoliko sati. Nema razumnog objašnjenja, nema papira, ničeg što bi moglo da kaže - vi zbog toga ne možete da prođete - rekao je Rakočević za TV Most.

Dom kulture Gračanica Printskrin: Tanjug

Kako kaže, reč je o mladim slikarima, umetnicima, koji su getoizirani i kojima nije potrebna još jedna dodatna prepreka koju treba da preskoče u životu i u osvajanju lične slobode.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    26. novembar 2018 | 15:16

    Ovakvo ponasanje mora da prestane, bez ikakvog objasnjenja maltretiraju ljude!

  • bizzimark

    26. novembar 2018 | 15:56

    Steta za nase,a Siptarima je ionako svejedno.

  • Ana

    26. novembar 2018 | 15:48

    Nedopustivo je ponasanje Kosova. Zaista je vreme da se ove provokacije zavrse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA