Zbog mera Prištine svi trpe jednaku štetu: Gradonačelnici sa juga Kosova podržali kolege sa severa

- Uvereni smo da su gradonačelnici u srpskim opštinama na severu doneli potpuno ispravnu odluku - saopštili su u utorak gradonačelnici srpskih opština južno od Ibra

  • 8

Gradonačelnici srpskih opština južno od Ibra podržali su kolege sa severa Kosova i Metohije, ističući da su svi Srbi sa KiM ujedinjeni u želji da odbrane svoje pravo na postojanje na vekovnim ognjištima i nameri da javno na miran i demokratski način iskažu neslaganje i revolt zbog teške situacije u koju ih je dovela trgovinska blokada Prištine.

- Svi Srbi na Kosovu i Metohiji su jednako izloženi pogubnim posledicama takvog neodgovornog poteza Prištine, i zato je naš vapaj za pomoć jedinstven. U potpunosti podržavamo način na koji su naši prijatelji i politički saborci iz opština na severu Kosova i Metohije rešili da se odupru grubom i necivilizacijskom uskraćivanju elementarnih egzistencijalnih prava našem narodu - kaže se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika srpskih opština južno od Ibra.

- Iako nećemo preduzeti iste mere zbog različitih okolnosti u kojima živimo, i mi ćemo se solidarno boriti da prestane diskriminacija i kršenje ljudskih prava našeg naroda usled uvođenja 100 odsto takse na proizvode iz centralne Srbije, čime se na najdirektniji način guši pravo na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji - istakli su oni.

Gradonačelnici su naveli da će i u narednim danama nastaviti da se konsultuju i da deluju sinhronizovano sa kolegama i prijateljima sa severa-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Uvereni smo da su gradonačelnici u srpskim opštinama na severu doneli potpuno ispravnu odluku, sagledavajući najbolje načine da se na Prištinu izvrši efikasan pritisak da opozove mere zbog kojih svi trpimo jednaku štetu - saopštili su u utorak gradonačelnici srpskih opština južno od Ibra.

Oni su naveli da će i u narednim danama nastaviti da se konsultuju i da deluju sinhronizovano sa kolegama i prijateljima sa severa, odlučni da se za osnovna prava našeg naroda bore zajednički i u jedinstvenom frontu, do pobede.

Saopštenje su potpisali Bratislav Nikolić, gradonačelnik Štrpca, Srđan Popović, gradonačelnik Gračanice, Vladica Aritonović, gradonačelnik Raniluga, Svetislav Ivanović, gradonačelnik Novog Brda, Božidar Dejanović, gradonačelnik Klokota i Dragan Petković, gradonačelnik Parteša.

VIDEO: Obrazloženje o ostavci gradonačelnika sa severa Kosmeta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan NS

    28. novembar 2018 | 08:53

    Svi Srbi na KiM u ovoj situaciji moraju da bude ujedinjeni, jer samo tako se mogu izboriti sa zlocincima iz Pristine.

  • Štebek

    28. novembar 2018 | 09:50

    Samo sloga Srbina spasava !

  • Mila

    28. novembar 2018 | 08:54

    Mere koje je uvela Pristina su veoma veoma stetne i moraju biti ukinute.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA