≫ 

Ako prištinske vlasti ne ukinu takse, nastaće ogroman problem s lekovima, Lončar upozorio: Nećemo moći da funkcionišemo (VIDEO)

- Svim pacijentima koji se jave u bolnice i domove zdravlja na Kosmetu biće ukazana pomoć i oni će dobiti lekove - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar

  • 1

Već sedam dana na snazi je odluka prištinskih vlasti kojom je nametnuta taksa od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar kaže da za sada u zdravstvenim centrima ima dovoljno lekova, ali da će nastati ogroman problem ako se ovaj potez ne povuče.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će svim pacijentima koji se jave u bolnice i domove zdravlja na Kosmetu biti ukazana pomoć i da će dobiti lekove.

- Biće tako i narednih dana, ali ako se nastave ove takse, biće ozbiljan problem, nećemo moći da funkcionišemo - rekao je Lončar gostujući u Dnevniku RTS-a.

Poručuje da će država Srbija odraditi svoj deo posla i da će obezbediti da ne dođe do katastrofe.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će svim pacijentima koji se jave u bolnice i domove zdravlja na Kosmetu biti ukazana pomoć i da će dobiti lekove-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar je kritikovao međunarodne organizacije poput Lekara bez granica koji su brinuli da li ima dovoljno lekova za migrante koji su prolazili kroz Srbiju, a koji, kaže, nisu ništa rekli u vezi sa Srbima na Kosmetu.

- Niko nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna tišina sa njihove strane - naveo je Lončar.

Ljiljana Delibašić, direktorka Apotekarske ustanove "Kosovska Mitrovica", rekla je za RTS da je situacija u apotekama alarmantna.

- Rafovi su gotovo prazni. Nema osnovnih lekova za hronične i ostale bolensike - rekla je Delibašićeva ukazujući da taj problem postoji već nekoliko godina jer prištinske institucija izdaju posebne dozvole za dopremanje lekova iz centralne Srbije.

- Nedostaju analgetici, insulin, terapija za povišeni pritisak, citostatici. Naši građani moraju da idu u obližnje gradove, u Rašku gde mogu na recept da uzimaju lekove - zaključila je Delibašićeva.

VIDEO: Rakić: Odavde nema nazad!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    28. novembar 2018 | 09:30

    Nisu Pristenske vlasti vec albanski OVK teroristi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA