Albanci traže "ujedinjenje Mitrovice": Gradonačelnik Bahtiri zahtevao ukidanje odluke o podeli grada na dve opštine (FOTO)

Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine - napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu

  • 25

Posle odluke predsednika četiri srpske opštine sa severa Kosova, gradonačelnik južnog dela Kosovske Mitrovice , Agim Bahtiri, traži da se taj grad ujedini i da on njim vlada.

Kako prenosi portal KoSSev, gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri uputio je pismo kosovskoj vladi sa zahtevomda on upravlja "ujedinjenom Mitrovicom".

- Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine - napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu.

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština, tj. kako je rekao, "onako kako je uvek bilo", kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao "ujedinjenom Mitrovicom".

Podsetimo, gradonačelnici četiri srpske opštine, među kojima je i prvi čoveg severmog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić, podneli su u utorak ostavke na svoje funkcije i potpisali zajedničku deklaraciju kojom su najavili prekid svake saradnje i komunikacije s vlastima u Prištini.

Takvom odlukom, donesenom zbog, kako su rekli, anticivilizacijskih mera Prištine o povećanju taksi na srpsku robu ali i akcija ROSU u severnoj Mitrovici, prestala je da funkcioniše i lokalna vlast kao deo kosovskog sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    28. novembar 2018 | 10:20

    Mogu samo da traze, ali do toga nece doci.

  • Sanja

    28. novembar 2018 | 10:19

    Viorice se Srpska trobojka i iz Juyne Mitrovice

  • Janko

    28. novembar 2018 | 10:47

    Sramota sta cine srpskom narodu, ako se ovo dozvoli, to je siguran put da se isprovociraju nemiri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA