Egipat će i dalje voditi politiku „zamrznutog priznanja" prema Kosovu: Brnabić razgovarala sa Šukrijem (FOTO)

Srbija veoma ceni podršku Egipta na međunarodnom nivou - rekla je premijerka

  • 16

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Egipta Samehom Hasanom Šukrijem da dva naroda povezuju tradicionalno prijateljski odnosi koji su ujedno i dobra osnova za unapređenje saradnje dveju zemalja na svim nivoima.

Premijerka Brnabić naglasila je da Srbija veoma ceni podršku Egipta na međunarodnom nivou, i zahvalila na uzdržanosti prilikom glasanja za prijem tzv. Kosova u Interpol na Generalnoj skupštini ove međunarodne policijske organizacije u Dubaiju.

Brnabić i Šukri - Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima/Slobodan Miljević

Šef diplomatije Egipta istakao je da će njegova zemlja i dalje voditi politiku „zamrznutog priznanja" i pružati podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine u cilju donošenja konačnog kompromisnog rešenja.

Premijerka je istakla, da pre svega, treba raditi na unapređenju ekonomske saradnje i povezivanju ekonomija dveju zemalja, dodajući da je Srbija zainteresovana za investicije i zajedničke projekte sa Egiptom.

Brnabić i Šukri - Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima/Slobodan Miljević

Dobijeni sertifikat o izvozu srpske pšenice na egipatsko tržište, prvi put posle 30 godina, sagovornici su ocenili kao veoma značajan za obe strane, imajući u vidu velike poljoprivredne potencijale Srbije, ali i potrebe Egipta za ovom namirnicom.

Na sastanku je bilo reči o potencijalima saradnje u oblasti turizma i mogućnostima uspostavljanja direktnog avionskog leta između Beograda i Kaira, koji bi ojačao veze dveju zemalja i naroda.

Takođe, s obzirom na značaj borbe protiv terorizma, šef egipatske diplomatije izrazio je očekivanje za daljim jačanjem saradnje u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

On je izrazio očekovinje da će bilateraalna saradnja dveju zemalja nastaviti da jača, i pozvao premijerku Brnabić da u što skorijem periodu poseti Egipat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racko

    28. novembar 2018 | 13:32

    Srbija i Egipat imaju tradicionalno dobre odnose koji ce se samo nadogradjivati u pozitivnom smeru.

  • Rade

    28. novembar 2018 | 13:23

    Srbija će činiti sve da svi oni koji su nepravedno priznali Kosovo, tu odluku povuku.

  • monika

    28. novembar 2018 | 13:33

    Prijateljstvo i saradnja sa Egiptom je veoma znacajno i vazno,za napredak Srbije.Srija je zaiteresovana za investicije,i zajedncke projekte sa Egiptom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA