≫ 

Mogerini nazvala Tačija i naredila mu da ukine takse!

Evropska služba za spoljne poslove navodi da je Federika Mogerini popodne telefonom razgovarala sa Hašimom Tačijem o poslednjim dešavanjima u kontekstu dijaloga o normalizaciji odnosa kome posreduje EU

  • 56

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saošteno je u Evropskoj službi za spoljne poslove.

- Ova mere ne pomaže izgradnju dobrosusedskih odnosa i moraju biti povučene - saopštila je Mogerini Tačiju telefonskom razgovoru.

Evropska služba za spoljne poslove navodi da je Federika Mogerini popodne telefonom razgovarala sa Hašimom Tačijem o poslednjim dešavanjima u kontekstu dijaloga o normalizaciji odnosa kome posreduje EU.

Visoka predstavnica je tom prilikom naglasila da odluka kosovskih vlasti da poveća takse na robu iz Srbije i BiH od 100 procenata samo dodatno komplikuje situaciju i ne dovodi do rešenja bilo za probleme ljudi, bilo za nastojanja Kosova u ovom trenutku, ali i za budućnost.

VIDEO: Održan protest i u Gračanici, prodavnice i javni objekti zatvoreni

(Telegrafrs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    28. novembar 2018 | 19:02

    Federika Mogerini je zatražila od predsednika samoproglašene države Kosova Tačija ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, po hitnom postupku, videćemo i njegovu reakciju.

  • mili

    28. novembar 2018 | 19:52

    Najzad prava reakcija Evropske unije, a ne poziv na uzdrzanos obe strane.

  • Maki

    28. novembar 2018 | 22:01

    Tako je gospodjo Mogerini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA