Haradinajeve tvrdnje u Vašington Postu su "karikatura i apsurd": Čepurin oštro osudio teške optužbe na račun Srbije i predsednika Vučića

Istakao bih da je međunarodno pravo na strani vaše zemlje - rekao je Aleksandar Čepurin

  • 18

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin oštro je osudio tvrdnje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja iznete u "Vašington Postu" da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Moskve, nudi priznavanje u zamenu za deo Kosova.

- Tvrdnje koje je Ramuš Haradinaj izneo u ''Vašington postu'' su po formi karikatura, a po sadržaju apsurd. Istakao bih da je međunarodno pravo na strani vaše zemlje - rekao je Čepurin za današnje "Večernje novosti".

Tvrdnje koje je Ramuš Haradinaj izneo u ''Vašington Postu'' su po formi karikatura, a po sadržaju apsurd, ocenio je Aleksandar Čepurin-Foto: Profimedia/Erkin Keci/Anadolu Agency

- Srbiju podržava ne samo Rusija nego sve veći broj država. O tome svedoči i to da su mnoge zemlje odustale od prethodne odluke o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je pokazao i ishod glasanja u više medunarodnih organizacija, uključujući i Interpol - kazao je Čepurin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA