Ugasio sam sve kosovske institucije u Zubinom Potoku! Vulović poručio: To je isključivo srpska sredina

U ovoj opštini sve funkcioniše isključivo po sistemu Republike Srbije - izjavio je Stevan Vulović

  • 6

Član Predsedništva kosovske Srpske liste Stevan Vulović rekao je za današnju "Politiku" da je za proteklih pet godina, koliko je bio predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, ugasio sve kosovske institucije, tako da u toj opštini sve funkcioniše isključivo po sistemu Republike Srbije.

- Zubin Potok je apsolutno srpska sredina na svaki mogući način - rekao je Vulović, koji je pre nekoliko dana zbog takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije sa još trojicom predsednika srpskih opština na severu Kosova dao ostavku na mesto predsednika opštine.

Kako je rekao, ostavku je podneo jer je hteo da stavi do znanja da se nikako ne slaže sa odlukom o uvođenju takse od 100 odsto.

On je naveo da ga je na njegov zahtev funkcije razrešila Vlada Srbije, jer nije mogao da obavlja dva posla.

Zubin Potok je apsolutno srpska sredina na svaki mogući način-Foto: Marko Jovanović

Kako kaže, u kontaktu je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je dodao da ga zove "samo kada ima nešto važno i bitno".

Što se tiče protesta zbog trgovinskog rata Prištine, Vulović je rekao da ne žele da budu razlog da Priština interviše i da je "na delu miran protest", te da će poslušati predsednika Vučića i po svaku cenu očuvaju stabilnost i mir.

Za sada nema problema sa snabdevanjem, rekao je Vulović i dodao da "koliko god se oni trudili da zatvore puteve, mi ćemo otvoriti alternativne".

- Zar zaista neko u Prištini misli da će ugasiti život u ovom delu pokrajine - zaključio je Vulović za "Politiku".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    1. decembar 2018 | 15:22

    Kosovski Srbi nisu NIPOKOJU CENU smeli da udju u nelegalne albanske OVK institucije a to mislim na njihovu izmisljenu albansku OVK vladu,policiju,ROSU itd.... Sve albanske OVK institucije su nelegalne protivne Ustavu Srbije koje su stvorene u periodu 1999-2018 po Nato EU vojnom okupacijom Kosova i Metohije su potpuno NELEGALNE i PROTIVNE USTAVU SRBIJE, dakle Kosovski Srbi moraju raditri iskljucivo u skladu sa Ustavom Srbije a ne albanskim OVK nelegalnim strukturama u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji zato me cude i ostavke Kosovskih Srba koji nisu smeli ni biti deo albanskih OVK nelegalnih institucija !

  • mihailovic

    1. decembar 2018 | 13:12

    UGASIO SI ALBANSKE OVK NELEGALNE I NEPRIZNSTE INSTITUCIJE GDE SRBI NIKAD NISU TREBALI NI DA UDJU

  • Miks

    1. decembar 2018 | 11:42

    Svaka podrška našem narodu na srpskom Kosovu i Metohiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA