≫ 

Vedrana Rudan: Pitanje Kosova nije pitanje Srbije, već Amerike

Književnica je nadaleko poznata po provokativnim izjavama i nedvosmislenim stavovima

  • 73

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan ima neskrivenu averziju prema Severnoatlanskoj alijansi. U poslednjem intervjuu na pitanje da li je zabrinuta da li će joj zbog toga biti zabranjen ulaz u neku od država bivše Jugoslavije oštro je odgovorila.

- Te države regiona ja uopšte ne doživljavam kao države, pa ako mi zabrane da u neku uđem - baš me briga - rekla je Vedrana Rudan.

Hrvatska spisateljica je zatim dodala da je sigurna da bi joj zabranili ulazak u Ameriku.

- Tamo sam na listi kao antisemita pri svetskom vrhu. Tako da to zabranjivanje ja ponekad doživljavam kao kompliment. Kad smo već kod antisemitizma i Jevreja koji igraju veliku ulogu u svetskoj politici kao američki igrači, mislim da si, ako si i danas protiv jevrejske politike, na pravoj strani jer si protiv zla, protiv fašizma, protiv Hitlera sa drugim licem, protiv Amerike, koja je takođe hitlerovska. U svakom slučaju, nisi antisemita nego borac za ljudska prava.

- NATO je uništi Srbiju i uništio je Hrvatsku osiromašenim uranijumom. Dakle, razgovarate sa mrtvom osobom. A pitanje Kosova nije pitanje Srbije, već Amerike. Kosovo je američka baza - istakla je književnica.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    1. decembar 2018 | 23:09

    Lepo je rekla gospođa Rudan, pitanje Kosova je pitanje interesa američke administracije.Pitanje je šta će biti ako Rusija uđe u pregovor kao u Siriji.

  • bananana

    1. decembar 2018 | 22:27

    Siptarsko zlo se mora iskoreniti pod hitno.

  • Svetlana

    1. decembar 2018 | 23:14

    Vedrana je sjajna žena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA