Antidot: Fotografija iz 2013. godine dokaz protiv Jeremića

Ova istraživačka mreža tvrdi da je Jeremić zloupotrebio funkciju i državne resurse

  • 49

Medijska mreža Antidot objavila je danas fotografije za koje tvrde da su iz 2013. godine i da predstavljaju dokaz da je Vuk Jeremić, u vreme kada je bio predsedavajući Generalne skupštine UN, tu funkciju koristio, kako piše ta istraživačka mreža, za obavljanje koruptivnih poslova i pribavljanje lične koristi.

Reč je, piše na portalu Antidot, o fotografiji navodno snimljenoj, 5. aprila 2013, koja je sada i materijalno potvrdila da navodne konsultantske usluge, o kojima Vuk Jeremić ne želi detaljnije da priča, zapravo i ne postoje, već je milionske uplate dobijao kao proviziju iz poslova u kojima je posredovao, zloupotrebljavajući funkciju, koja mu je bila poverena.

Tvrde da su dobili informacije i fotografije, kojima se nedvosmisleno potvrđuju da su se Jeremićevi navodni konsultantski poslovi isključivo svodili na upoznavanje njegovog glavnog finansijera Patrika Hoa sa liderima i ministrima spoljnih poslova, koje je sadašnji lider Narodne stranke upoznao u vreme dok je obavljao funkciju šefa diplomatije Srbije, i o trošku njenih poreskih obveznika, pod maskom sprečavanja nezavisnosti Kosova putovao širom sveta.

Jeremić je, piše Antidot, organizovao niz poslovnih sastanaka u Hong Kongu, na kojima su dogovarani milionski poslovi između privatnih kompanija.

Kako navode, prema objavljenoj fotografiji, Jeremić je u svojstvu posrednika i zapisničara prisustvovao sastanku između njegovog prijatelja Emilia Lozoje, prvog čoveka meksičkog PEMEX-a, Čan Čauta, člana odbora direktora kompanija China Energy i Patrika Hoa, generalnog sekretara fondacije China Energy Fund Committee, piše na portalu Antidot.

Navode da, i pored toga što je, prisustvujući sastanku u svojstvu privatnog konsultatna u vreme dok je obavljao funkciju specijalnog izaslanika ministra spoljnih poslova Srbije, Jeremić očigledno zloupotrebio funkciju i državne resurse koji su mu bili povereni, on je tim činom, tvrdi Antidot u tekstu, “direktno prekršio i član 30 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji državnim funkcionerima zabranjuje obavljanje privatnih poslova i delatnosti za vreme trajanja funkcije”.

Antidot takođe tvrdi da, iako je, prema njihovim dokazima, konsultanske poslove za CEFC i PEMEX počeo da obavlja pre marta 2013. godine, Jeremić je tek u septembru i novembru te godine od Adminitrativnog odbora Skupštine Srbije zatražio dozvolu za te poslovne aranžmane.

Kako piše Antidot, fotografije i čiji su posed došli demantuju sve dosadašnje pokušaje Vuka Jeremića da negira sumnje da je deo međunarodne koruptivno-kriminalne mreže kojoj se sudi u Njujorku.

(Telegraf.rs/Antidot)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    2. decembar 2018 | 17:37

    Anti dot !??? Sta je to !?? Ko su ti ljudi !??? Kolike su im plate !??? Jel to detektivska agencija ili sta vec !??? Ko ih je osnovao i sa kojim ciljem !??? Daleko da podrzavam slinavog jeremica.ali ljudi.zar vi mislite da smo mi svi u ovoj zemlji.debili i umobolnici.!????

  • Sofija Jovanović

    2. decembar 2018 | 16:55

    Ko zna šta je sve radio. Samo jedno po jedno isplivava.

  • Mašnica

    2. decembar 2018 | 15:53

    Može Vuk da se pere koliko hoće ali dokazi govore suprotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA