Nije šija nego vrat? Hodžaj sada demantuje da traži "pakt" protiv Srbije, ali ne poriče poziv na "uticaj"

Istakao je da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji

  • 63

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj demantovao je večeras tekst "Večernjeg lista" i sada tvrdi da nikada nije pomenuo pakt protiv Srbije.

"Večernji list" objavio je da je Hodžaj izjavio tom listu da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao sa čelnicima država o osnivanju pakta protiv Srbije".

- Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari - rekao je Hodžaj za podgorički portal Antena M.

- Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari - kazao je Hodžaj i dodao da sve ostalo u tekstu stoji.

- Sve ostalo stoji - uplitanje Srbije na Kosovu kako bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju! Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi - rekao je Hodžaj.

Hodžajeva izjava izazvala je burna reagovanja u regionu, a makedonski premijer Zoran Zaev i crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova demantovali su da je bilo kakvih razgovora bilo na tu temu.

Video: Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijego

    2. decembar 2018 | 21:35

    Hodžaj je pravi terorista i protiv svoga naroda. Ne voli ni Albance ni Srbe.

  • andja

    3. decembar 2018 | 08:19

    Resenje se mora pronaci i da sve bude mirnim tokom.

  • dare

    2. decembar 2018 | 20:03

    Sve se vraća, kao bumerang...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA