≫ 

NATO se oglasio o rešenju za Kosovo koje podrazumeva promenu granica

NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština jer je to jedini način da se nadje odgovor za nerešena pitanja

  • 55

NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština i kad je reč o "mogućim usaglašavanjima granica" nada se da će dva strane naći obostrano prihvatljivo rešenje, izjavio je danas u Briselu generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On je to rekao uoči zasedanja šefova diplomatija NATO koji će u sredu zajedno s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razmotriti "odnose NATO sa zemljama Zapadnog Balkana".

Na pitanje novinara da li Atlantski savez strahuje da bi po bezbednost moglo imati posledica rešenje u dijalogu Beograd-Priština koje bi uključilo neke "korekcije granica", Stoltenberg je rekao da "NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština jer je to jedini način da se nadje odgovor za nerešena pitanja".

Stoltenberg - Foto: nato.int

Čelnik Atlantskog saveza je podsetio da je nedavno i u Beogradu ukazao na izuzetnu važnost dijaloga Beograd-Priština.

- Kad je reč o mogućim graničnim usaglašavanjima, naglašavam da NATO podržava dijalog i nadam se da će dve strane naći rešenje koje će biti prihvatljivo i za Beograd i Prištinu - izjavio je Stoltenberg.

Po rečima Stoltenberga, "važno je da se svi činioci uzdrže od izazivačkih poteza i provokativnih poruka i nastoje da smanje zategnutosti i ostvare napredak".

On je istakao da će "NATO nastaviti da bude prisutan na Kosovu, tamo je naša operativna misija Kfor koja je značajna za stabilnost".

- I Kfor će i dalje biti nepristrasan kako bismo bili sigurni da će stabilnost i bezbednost biti zajamčeni i da će doći do napretka ka političkim naporima da se dodje do rešenja kroz političke pregovore - zaključio je generalni sekretar NATO.

VIDEO Američki profesor: Gledao sam kako Srbi pate dok im Albanci pale kuće

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. decembar 2018 | 13:11

    SMATRAM DA JE VREME DA NATO OKUPATOR KOSOVA I METOHIJE NAPUSTI SRPSKU SVETU ZEMLJU I BAZU BONDSTIL -20 GODINA JE BILO DOSTA NATO KRVAVOGA PIRA NAD SRBIMA I VADJENJA ORGANA!!! SVE TREBA DA SE RESI U SAVETU BEZBEDNISTI PO REZOLUCIJI 1244!!

  • Dakki

    3. decembar 2018 | 18:07

    Pristina je ta koja koci dogovor sa provokacijama, taksama i slicno...

  • Keki

    3. decembar 2018 | 15:03

    Koliko ce jos da cutite EVROPO I AMERIKO ????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA