≫ 

Menja se sastav pregovaračkog tima Prištine? Ljimaj predvodi potpuno novu ekipu, dogovor postignut kasno sinoć (FOTO)

Napominje se da je dogovor postignut u danu kada je komesar za proširenje EU, Johanes Han, boravio u Prištini

  • 2

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti, predvodiće zajedno sa Fatmirom Ljimajem, prištinski tim u dijalogu sa Beogradom, objavio je "Zeri", a njima su spremni da se pridruže Kosovski publicista Veton Suroji i predstavnik nevladinog sektora Luan Šlaku.

Pre nekoliko meseci započeti su razgovori o formiranju pregovaračkog tima Prištine, a list navodi da je dogovor postignut sinoć.

Napominje se da je dogovor postignut u danu kada je komesar za proširenje EU, Johanes Han, boravio u Prištini.

Očekuje se da će danas biti održana sednica skupštine u Prištini na kojoj bi trebalo da se okonča proces imenovanja potpredsednika kosovske vlade Ljimaja i novog pregovaračkog tima, čiji bi jedini mandat bio da pregovara o priznanju Kosova.

Sednica se očekuje oko 17 sati.

Kosovski publicista Veton Suroji i predstavnik nevladinog sektora Luan Šlaku izrazili su spremnost da budu uključeni u proces finalnog dijaloga sa Beogradom.

Premijer privremenih prištinski institucija Ramuš Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je razgovarao sa Suroijem i Šlakuom o procesu dijaloga sa Beogradom.

- U ovoj fazi dijaloga, politički faktor mora izgraditi platformu za konsenzus koji definiše jasnu poziciju Kosova u tom procesu. Pozdravljam inicijativu dva poznavaoca političkih prilika u zemlji i regionu, da podrže proces konačnog dijaloga, što je u strateškom interesu Kosova - napisao je Haradinaj.

Inače, prištinski mediji preneli su ranije danas da su Suroi i Šlaku razgovarali i sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA