≫ 

Stoltenberg kivan na Prištinu zbog "Vojske Kosova": Ono što su najavili dešava se bez znanja NATO, u loše vreme i uz ozbiljne posledice

- Takav korak dolazi u pogrešno vreme, suprotan je preporukama mnogih NATO saveznika i može da ima ozbiljne posledice po kosovske evroatlantske integracije - poručio je Stoltenberg

  • 20

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas da namera Kosova da trasnsformiše svoje bezbednosne snage u ”vojsku” dolazi u pogrešeno vreme, da je suprotna preporukama mnogih NATO članica i da može imati ozbilje posledice po evroatlantske integracije Prištine.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kaže da su NATO ministri na sastanku razmotrili nameru Koosva da tarnsformiše Kosovske bezbednosne snage u ”vojsku”.

- Takav korak dolazi u pogrešno vreme, suprotan je preporukama mnogih NATO saveznika i može da ima ozbiljne posledice po kosovske evroatlantske integracije - poručio je Stoltenberg.

On je naglasio da NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu i da svaka transformacija mora da bude u skladu sa Ustavom.

Foto: Tanjug/AP

- Ono što su sada najavili dešava se bez konsultacija NATO saveznika i drugih zemlja kao i bez inkluzivnog procesa na samom Kosovu - kaže Stoltenberg.

Jens Stoltenberg je ponovio da ukoliko mandat KBS evoluira NATO će morati da preispita nivo svog angažamna na Kosovu.

Generalni sekretar NATO ocenio je i da tarife koje je Priština uvela na robu iz Srbije čine dijalog između Beograda i Prištine još težim.

- Ohrabrujemo Beograd i Prištinu da se uzdrže provokativnih koraka i izjava i da načine neophodne kompromise kako bi napredovali ka boljoj budućnosti - zaključio je Stoltenberg.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trajče

    5. decembar 2018 | 15:59

    Nadamo se da je stvarno tako i da nisu saglasni da se formira vojska Kosova.

  • Štebek

    5. decembar 2018 | 15:26

    Ovo je postalo smesni, sta su uradili povodom svega nista !

  • Nikola

    5. decembar 2018 | 16:03

    "Vojska Kosova" je opasnost po mir i stabilnost celog regiona. Nadamo se da će NATO sprečiti ovo ludilo prištinskih lidera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA