Radikali, ovo su vaši "poslednji trzaji" u parlamentu! Ljajiću, tvoj saradnik rasparčava Srbiju: U skupštini "letelo perje" između SRS i SDPS

Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću - pitao je Aleksandar Šešelj

  • 2

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je danas kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću, a poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio kontrapitanje predsednici parlamenta i predsedniku Administrativnog odbora kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.

- Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina - pitao je Šešelj u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, “izabrao” Esada Dzudžu koji je nedavno objavio “rasparčanu” kartu Srbije.

Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, “izabrao” Esada Dzudžu koji je nedavno objavio “rasparčanu” kartu Srbije-Foto: Srpska Radikalna stranka

Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu.

Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i “Šerlok Holms”.

- Oni koji investiraju u čoveka proslosti treba da znaju da je to loša investicija, jer ne daje rezultate. Vaše vreme je isteklo. Srbija je drugačija. Vi se niste promenili, a Srbija ide napred, ide u Evropu - rekao je poslanik SDPS.

Mijatović je naveo da radikale više ne očekuje u parlamentu i očenjuje da su ovo njihovi “poslednji trzaji”.

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja.

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Šešelj je rekao da su radikali izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina “satelit stranka” koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.

Branimir Jovanović SDPS je odgovorio da radikale “niko neće” i da zato i izlaze sami na izbore.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković pitao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova da li su otkriveni i uhapšeni napadači na kandidatkinju SNS na lokalnim izborima u Lučanima, 64. godišnju Nadu Jovanović.

Marković je u parlamentu rekao da je očigledno da se radi o politički motivisanom napad, jer se dogodio dok je ona delila stranački materijal i da je mlađu muškarac, dok ju je tukao, pretio da će pobiit sve “Vučićevce” i da će da "j... majku Vučiću".

Nadam se da će MUP biti podjednako efikasan kao u slučaju Borka Stefanovića-Foto: Marko Jovanović

- Za razliku od licemera iz lažnog patriotskog saveza Dveri, mi ne relativizujemo napade. Istog dana su svi osudili napad na Borka Stefanovića. Nismo licemeri da kažemo da osuđujemo napad, a onda da dovodimo u pitanje da li se napad desio. Nadam se da će MUP biti podjednako efikasan kao u slučaju Borka Stefanovića - rekao je Marković.

On je pozvao Savez za Srbiju da prestane da širi mržnju i atmosferu straha, progona, linča i nasilja.

- Upozoravam vas da to ne radite jer to ne moze da proizvede nešto dobro, a posledice mogu biti opasne. Šta radite zadnjih dana u parlamentu? Je l treba neko da pogine da neko dođe na vlast? Je li to ideja, je li to cena - da neko pogine u Srbiji da bi Ðilas dosao na vlast - pitao je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    6. decembar 2018 | 14:03

    Ovaj Seselj je kratkobid. Samo par stotina km odavde Dodik rasparcava drzavu, a on to ne vidi. Vidi Ljajica koji godinama naporno I posteno rafi za sboju drzavu Srbiju. A yo sto mu je stranka mala to znaci da Srbi ne bole socijaldmokratiju.

  • Zora

    6. decembar 2018 | 15:43

    Šešelj je ovoga puta u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA