Apelacioni sud vratio odluku o pritvoru trojice Srba osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića

Prema proceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge za odlučujuće činjenice u vezi s osnovanom sumnjom da su okrivljeni počinili krivična dela pod istragom - stoji u saopštenju

  • 12

Apelacioni sud u Prištini vratio je pitanje o pritvoru trojice Srba, osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića. na ponovno odlučivanje.

Prvostepeni sud će tako ponovo odlučivati o pritvoru Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragiše Markovića, javila je KTV.

- Prema proceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge za odlučujuće činjenice u vezi s osnovanom sumnjom da su okrivljeni počinili krivična dela pod istragom, teško ubistvo i otkrivanje službene tajne - stoji u saopštenju tog suda.

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je danas da istraga Prištine u slučaju ubistva Olivera Ivanovića ništa nije pokazala, jer druga strana odbija da sarađuje, da "nikada nisu dostavili tražene čaure, kao i to da bi se znalo ko je ubica, ako bi se sumnje srpskih službi bezbednosti pokazale kao ispravne".

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je danas da istraga Prištine u slučaju ubistva Olivera Ivanovića ništa nije pokazala, jer druga strana odbija da sarađuje-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Tražili smo im čaure, da nam ih dostave u roku od pet dana da bismo mogli nešto da uradimo sa tim. Nikada nam ih nisu dostavili. A, veoma je bilo važno da nam dostave caure, jer postoje neslaganja službi oko toga iz koje puške je pucano. Ako bi se pokazle ispravne sumnje srpskih službi bezbednosti, mogli bismo odmah da vam damo ime ubice. Ne priču, to bi mogao da bude taj i taj. Mi bismo znali ime ubice - istakao je predsednik.

Probelm je, kaže, u tome, što mi nismo imali pristup mestu uviđaja, zločina, već je Priština sve to radila i sve vreme pravila političku priču, sa različitim stranim agenturama, kojima je to, ištice, uvek odgovaralo ne bi li srušili sever i ne bi li obezbedili punu nezavisnost i državnost Kosova, na celoj teritoriji, jer računaju da su sa jugom završili.

Naveo je da mu je smetalo, iako je navikao da za sve bude kriv, što je deo ljudi jedva čekao da optuži svoju zemlju i rukovodstvo, jer im se, kaže, ne sviđaju činjenice.

Oliver Ivanović ubijen je ispred prostorija svoje stranke 16. januara ove godine-Foto: Tanjug/Edib Tahirović

- Videli ste šokiranost kada sam rekao da sam siguran da Radoičić nije ubica, jer su oni stvorili sliku o tome... Optužili ga i osudili unapred i to je jedino što se njima sviđa - primetio je on.

Kako je rekao, on bi mogao da kaže pet ili šest verzija o ubistvu Olivera Ivanovića, i u svakoj je motiv imao neko drugi, a ne Srbi.

- Šta je sa izvesnim Zekajem dan uoči ubistva u Mitrovici? gde je ušao i izašao, šat je tu radio? To ih nije interesovalo, samo to da je Vučić kriv, da je Vučić ubica - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    6. decembar 2018 | 14:46

    I ovo ce se zvati juce.Ne znaju Siptari koliko je Srbin izdrzljiv.I kada bi plakao on se smeje.

  • Nale

    6. decembar 2018 | 15:05

    Sramota,to se nije smelo dogoditi.Kakvu god odluku da donesu uvek je na stetu Srba.

  • mima

    6. decembar 2018 | 14:26

    Ubistvo Olivera Ivanovica mora se rasvetliti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA