≫ 

Opomene za DS, Dveri i SDS: Maja Gojković uvodi red, opozicija najavila da ostaje u Skupštini čitavu noć

Gojkovićeva je objasnila da ne mogu da dobiju reč, jer je potrošeno vreme za raspravu o amandmanima

  • 70

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je popodne opomene poslanicima DS Balši Božoviću, šefu poslaničke grupe Dveri Bošku Obradoviću i poslaniku SDS Marku Ðurišiću jer su, kako je navela, ometali rad sednice.

Oni su se javljali za reč, a Gojkovićeva je objasnila da ne mogu da dobiju reč, jer je potrošeno vreme za raspravu o amandmanima.

Božović je na to rekao da im je Gojković “ukrala vreme” na šta je ona odgovorila da su oni njoj ukrali 12 godina života.

Pritnskrin: Tanjug

- Vreme ste potrošili, ne mogu ja vama da izmislim vreme. Ne mogu da kršim Poslovnik. Znate, radim od šest ujutro, a vi ste došli malo odmorniji od mene, pa molim za razumevanje od vas koji radite samo popodne - rekla je Gojković.

Obradović je dobio opomenu pošto je nastavio da reklamira povredu Poslovnika, a predsednica parlamenta je rekla da deo opozicija već treći dan ponavlja predstavu koja je sada već “otužna”.

Ðurišić je opomenu dobio jer je dobacio iz poslaničke klupe “Šta sedi?”

- Imate opomenu, ne možete da vređate potpredsednika parlamenta. Izvadite ruke iz džepova i ne možete da mu vičete - šta sedi, šta sedi…Ovo nije kafana - rekla je Gojković.

Prethodno je Ðorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija rekao da je razlog što se poslanici ne javljaju da govore o amandmanima koji se samo čitaju, jer je vreme za raspravu prošlo, i to 600 minuta na “besmislene amandmane” vladajuće koalicije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Gojković je istakla da to što Vukadinović govori nije istina i pozvala ga da pogleda strukturu amandmana.

- Ne možete da kažete da su to besmisleni amandmani i ja radim po Poslovniku, ne kradem vam vreme - rekla je Gojković.

Deo opozicije posle toga najavio je da će u toku večeri i noći ostati u parlamentu da govore o amandmanima na predložene zakone, jer, kako je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić, to im nije omogućeno u skupštinskoj sali.

Nasiljem smo sprečeni da govorimo, rekao je Ćirić novinarima u parlamentu, navodeći da su na svaki pokušaj da govore dobijali opomene.

- Nećemo odustati. U toku večeri i čitave noći ćemo govoriti o amandmanima - najavio je Ćirić. Uspeli su da nas ujedine na ovakav način, dodao je on.

Ćirić je poručio da opozicija ne želi da odustane i da bude ućutkana.

Konferenciji su prisustvovali poslanici DS, Dveri, poslanička grupa Pokret za spas Srbije - Nova Srbija, samostalni poslanici.

Sledeće obraćanje su najavili za 19 časova.

 

VIDEO: U parlamentu uvek zanimljivo, svađa Dačića i Jovanovića oko Kosova

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    6. decembar 2018 | 20:30

    Njima ni opomene ne vrede

  • Tamara

    6. decembar 2018 | 19:53

    Svako ponašanje van društvenih normi mora biti sankcionisano.

  • Sanja

    6. decembar 2018 | 20:27

    Ni to što će prenoćiti u Skupštini im neće pomoći...bolje da budu društveno korisni nego što prave cirkus u Skupštini..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA