Još jedan visoki pripadnik OVK na saslušanju u Hagu: Nekadašnji vojnik terorističke Oslobodilačke vojske Kosova pred sudom zbog zločina nad Srbima

Specijalno tužilaštvo je, za sada, uputilo poziv četvorici bivših pripadnika tzv. OVK i oni će biti saslušani u narednih nekoliko dana

  • 11

Još jedan visoki pripadnik tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, te još trojica "vojnika", dobili su poziv Specijalnog tužilaštva Specijalnog suda za procesuiranje ratnih zločina, koje su nad Srbima i pripadnicima drugih manjina na KiM počinili pripadnici te paravojne formacje na Kosovu i Metohiji tokom i po završetku poslednjeg rata.

Prema pisanju GazeteExpres, Specijalno tužilaštvo je, za sada, uputilo poziv četvorici bivših pripadnika tzv. OVK, a njihova imena su, kako se navodi, poznata redakciji.

Oni će, kako se navodi, u Hagu biti saslušani u narednih nekoliko dana, odnosno do početka novogodišnjih praznika.

Upitan da povrdi da li je dobio poziv jedan od njih je za GazetuExpres potvrdio, ali nije želeo ništa više da kaže o tome.

Foto: Profimedia/AFP

Expres je preneo juče da je Kancelarija specijalnog tužioca dostavila prve pozive za saslušanje bivših pripadnika tzv. OVK, koji se sumnjiče da su činili ratne zločine tokom poslednjeg rata na KiM.

Navodi se da Specijalno tužilaštvo nije želelo da komentariše dostavljene pozive.

- Specijalno tužilaštvo ne daje detalje u vezi sa istražnim postupcima - stoji u elektronskom odgovoru Expresu iz Kancelarije specijalnog tužilaštva.

Takođe, iz Specijalnog tužilaštva nisu želeli da kažu ni da li su u pripremi neke optužnice, piše list.

Specijalni sud osnovan je u kosovskom parlamentu u avgustu 2015. i ima zadatak da istraži ratne zločine koje su počinili pripadnici tzv. OVK u periodu od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine, na teritoriji Kosova.

Taj sud je nastao kao rezultat Izveštaja Šajcarca Dika Martija koji je predstavljen u Savetu Evrope, januarra 2011.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nidza

    7. decembar 2018 | 19:53

    Zato se bore ova dvojica monstruma, Taci i Haradinaj je da nisu na valsti prvi bi posle ovoga bili na listi, mada nije jos nemoguce da budu procesuirani.

  • kosta

    7. decembar 2018 | 19:38

    Ako ima pravde da svi šiptarski zločinci dobiju napokon zaslužene kazne

  • Brane

    7. decembar 2018 | 19:23

    Neće biti pravda zadovoljena dok se u Hag ne pošalju Taći i Haradinaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA