≫ 

Održan protest opozicije u Beogradu pod nazivom "Stop krvavim košuljama" (FOTO) (VIDEO)

Nije bilo stranačkih obeležja, a građani su nosili transparente

  • 92

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu večeras je održan protest opozicije, koji je najavljen kao građanska šetnja protiv nasilja, pod sloganom "Stop krvavim košuljama".

Protest na koji je pozvao deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju organizovan je, kako je najavljeno, zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika.

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Ðilas uoči skupa je rekao za Blic da to nije politički, već građanski protest protiv nasilja, a on i Borko Stefanović predvodili su kolonu demonstranata, odmah iza transparenta na kojem je ispisan naziv protesta. Nešto kasnije, tokom šetnje, priključio im se i Boško Obradović.

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Ðilas uoči skupa je rekao da to nije politički, već građanski protest protiv nasilja-FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Nije bilo stranačkih obeležja, a građani su nosili transparente "Neonaci Naprednjaci", "Majo, Marijane", "Svom snagom u glavu", "Zašto ćutiš Evropo"...

Okupljenim građanima ispred Filozofskog fakulteta se obratio glumac Branislav Trifunović, koji je rekao da je dobro da su na protestu, a ne na Tviteru, Fejbuku, jer se "borba ne može voditi samo palcem, nego grlom, nogama, urlanjem na vlast".

Opoziciji je poručio da građani "imaju spremne motke "ako, kada dođu na vlast, dozvole bilo kome od pripadnika aktuelne vlasti da se vrati u neku fotelju".

Posle Trifunovićevog obraćanja, kolona se uputila ka Narodnoj skupštini i zgradi Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici, pa nazad, Makedonskom ulicom, do centra grada.

Okupljenim građanima ispred Filozofskog fakulteta se obratio glumac Branislav Trifunović, posle čega se kolona uputila ka Narodnoj skupštini i zgradi Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici-FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Na protestu su potpredsednici Narodne stranke Nikola Jovanović i Miroslav Aleksić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik DS Zoran Lutovac, funkcioner DS Radoslav Milojičić Kena, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, glumci Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Nikola Kojo ...

Video: Protest opozicije u Beogradu pod nazivom "Stop krvavim košuljama"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    8. decembar 2018 | 20:26

    Na ove proteste su izasli oni koji nisu naucili da zive od sopstvenog rada.

  • Beta

    8. decembar 2018 | 22:04

    Broj okupljenih ljudi pokazuju da nemaju podrske

  • Deda

    8. decembar 2018 | 21:58

    Bolje im je bilo da su otisli u Severnu Mitrovicu i pridruzili se protestu Srba protiv siptarske tiranije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA