Vulin zadovoljan vojnim budžetom: Otkriva gde će najveći deo novca otići

Vulin je prokomentarisao i  jučerašnji protest opozicije, rečima da su se okupili oni koji su vršili nasilje da osude nasilje koje je osudila cela Srbija i čiji su počinioci pronađeni.

  • 82

Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije izjavio je da je zadovoljan vojnim budžetom koji je usvojen, navodeći da će najveći deo budžeta otići na obnavljanje i nabavljanje novih sistema, ali i na povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije.

- Želim da izrazim zahvalnost za lični doprinos predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu oružanih snaga Aleksandru Vučiću, kao i Vladi Srbije što su nas razumeli i što su shvatili koliko je potrebno ulagati u vojsku da bi vojsku koja je bila planski i namerno devastirana od 2000. do 2012. godine vratili na mesto gde Vojska Srbije i treba da bude - rekao je Vulin.

Kako je dodao, koliko god budemo imali snažniju, organizovaniju i opremeljeniju vojsku toliko ćemo biti slobodniji i toliko će i privredni ambijent u našoj zemlji biti sigurniji i mirniji "jer kad imate stabilnu i sigurnu Srbiju, onda ćete imati i investitore".

Podsetio je da je predsednik Vučić bio ministar vojske i dodao da je upravo zbog toga mnogo lakše jer on razume šta je vojsci potrebno, razume koliko je potrebno da se stvori dobra, opremljena vojska koju čine zadovoljni vojnici.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Najveći deo našeg budžeta će otići na obnavljanje i nabavljanje novih sistema, ali i na povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije. Podsetiću vas da smo mi ove godine imali povećanje zarada za 10 odsto, iduće godine novim budžetom biće povećanje za još devet odsto, povećane su nam dnevnice, uvedena solidarna pomoć za rađanje deteta - rekao je Vulin.

On je naveo da se rešavaju i stambena pitanja, te da će uskoro početi izgradnja stanova za sve pripadnike bezbednosti.

Ministar se zahvalio predsedniku Vučiću na ogromnom ličnom doprinosu što je učinio da i ostali ministri i Vlada Srbije razumeju koliko je potrebno vojsci i da je svako ulaganje u vojsku ulaganje u bolji život svakog od nas.

- Kad uložite u vojno zdravstvo uložili ste u bezbednost, sigurnost, zdravlje svakog građanina Srbije. Kad uložite u opremu i organizaciju vojske uložili ste u zaštitu svakog od nas i učinili da živimo dostojanstveno kako i treba da živimo jer samo slobodna Srbija je Srbija vredna življenja u njoj, a nema slobodne Srbije bez moćne i organizovane vojske. Stvaramo opremljenu, modernu vojsku koju čine zadovoljni ljudi koji vole svoju zemlju - istakao je Vulin.

Vulin je prokomentarisao i  jučerašnji protest opozicije, organizovan povodom nedavnog napada na lidera opozicione Levice Srbije Borka Stefanovića, rečima da su se okupili oni koji su vršili nasilje da osude nasilje koje je osudila cela Srbija i čiji su počinioci pronađeni.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

- Žao mi je što je i ovo urađeno isključivo kao jedna dobra prilika da se izlije sva mržnja koju osećate prema Aleksandru Vučiću, a da ne kažete nijednu jedinu reč za sve one koji su zaista trpeli nasilje i sve one koji trpe političko nasilje, a za koje nažalost još ni ne znamo ko su počinioci - rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Izrazio je zadovoljstvo što na protestu opozicije nije bilo incidenata i što su svi Beograđani i njihovi mnogobrojni gosti iz unutrašnjosti Srbije koji su došli na protest mogli da vide da je Srbija demokratska zemlja, u kojoj može da se izgovori bilo koja laž, uključujući i laži o predsedniku Vučiću i njegovoj porodici, i da zbog toga apsolutno niko ne trpi bilo kakve posledice.

- U nekim drugim zemljama kada imate drugačija mišljenja onda se izvode oklopna vozila i vodeni topovi, a u Srbiji, vi se skupite iz cele zemlje, prošetate, kažete šta imate i niko vam ne zamera -rekao je Vulin.

Dodao je da je očekivao da se na protestu protiv nasilja bar jedna reč kaže o prebijanju žena od strane Boška Obradovića.

- Očekivao sam da na protestu protiv nasilja mora da bude mesta za to da se kaže da je gospodin Obradović naručio prebijanje majke žene njegovog bivšeg odbornika u Nišu. Očekivao sam da će bar neko reći jednu reč osude zasto su prebijene novinarke televizije Pink, da će neko bar jednom rečju osuditi ideju da nasa premijerka bude brutalno silovana, da će bar jedno udruženje koje se bori protiv nasilja u porodici izaći i reći da prebijanje tasta, što je Ðilas radio pred svojim detetom, nije nešto što treba da se dešava i što mora biti osuđeno. Očekivao sam da će neko osuditi napad nad 64-godišnjom aktivistkinjom SNS-a u Lučanima - naveo je Vulin.

Rekao je da mu je žao što se to nije desilo jer bi, istakao je, Srbija onda pokazala da je zemlja u kojoj se, kada se govori o nasilju, razmišlja da se zaista bori protiv nasilja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    9. decembar 2018 | 11:52

    U vojsku se mora konstantno ulagati.

  • star

    9. decembar 2018 | 11:52

    Vojska Srbije je dobila svoj budžet za 2019 godinu koji je sjajno koncipiran i iz njega će se vojska opremiti novim sistemima, ali će biti novaca i za povečanje plata.

  • Sanja

    9. decembar 2018 | 15:46

    Vojni budzet je veoma bitan tako da svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA