Klupko se odmotava: Pred Specijalnim sudom za ratne zločine i šef vojnog suda terorističke OVK

Krajem prošle nedelje i bivši komandant Operativne zone OVK za Lap i bivši poslanik kosovske skupštine Rustem Mustafa Remi pozvan je da pred Specijalnom sudom 14. januara da izjavu

  • 26

Šef vojnog suda tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Sokol Dobruna rekao je da je pozvan da se 12. decembra pojavi u Specijalnom sudu za ratne zločine.

Sokol Dobruna (79) kaže da ne zna u kom je svojstvu pozvan da se pojavi pred sudom, ali da ga je "slovenska kancelarija" Specijalnog tužilaštva uputila to da uradi, prenosi prištinski sajt Botasot.

Dobruna je, za prištinsku Televiziju T7, rekao i da takozvana OVK nije počinila nikakav zločin, ali da će on sarađivati sa sudom.

Krajem prošle nedelje i bivši komandant Operativne zone OVK za Lap i bivši poslanik kosovske skupštine Rustem Mustafa Remi pozvan je da pred Specijalnom sudom 14. januara da izjavu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    11. decembar 2018 | 11:23

    Hapse teroristu od 80 godina. Dobro su se setili da ga uhapse dok nije umro od starosti. Ima da se promene dve generacije dok taj sud pozove najodgovornije za terorizam Tacija i Haradinaja.

  • Nikola

    11. decembar 2018 | 11:31

    Za stravisne zlocine koje su pocinili svi albanski zlocinci ce odgovarati.

  • Filip

    11. decembar 2018 | 11:47

    Svako da odgovara za svoje postupke i dela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA