Loša vest za Srbiju stiže iz Napulja! Američki admiral poručio: Suverena odluka Prištine je da formira vojsku

On je podsetio da NATO na Kosovu ima 4.000 pripadnika i da su spremni za svaku odluku koju će doneti kosovski parlament u toku ove godine

  • 75

Transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u "Vojsku Kosova" predstavlja suverenu odluku tzv. Kosova, izjavio je danas komandant združenih savezničkih snaga u Napulju, američki admiral Džejms Fogo.

On je u Skoplju, kako prenose lokalni mediji, rekao da je to suverena odluka koji treba da donesu poslanici u kosovskom parlamnetu.

- Kosovo je demokratska zemlja kao što je i vaša zemlja (Makedonija), isto kao što je i Srbija. U demokratiji birate poslanike koji donose odluke u vaše ime - rekao je Fogo. Prema njegovim rečima, ukoliko se donese odluka o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku za to će biti potreban period koji može da bude i 10 godina.

- U međuvremenu moj i posao general-majora Lorenca D’Adarija je da obezbedimo bezbednost u toj zemlji i da garantujemo slobodu kretanja - rekao je Fogo na konfereciji za novinare nakon sastanka sa ministarkom odbrane Makedonije Radmilom Šekerinskom.

On je podsetio da NATO na Kosovu ima 4.000 pripadnika i da su spremni za svaku odluku koju će doneti kosovski parlament u toku ove godine i da će ostati tamo da garantuju bezbednost zemlje. Kosovski parlement će 14. decembra održati sednicu na čijem dnevnom redu je glasanje o nizu zakona kojim bi se sadašnje Bezbednosne snage transformisati u Vojsku Kosova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miluca

    12. decembar 2018 | 18:42

    Kosovo je Americka drzava. Hteli mi to , ili ne. Fakat. Kosovo nije vise Srbija. Treba brzo okoncati tu Agoniju i priznati ih da nasi Srbi tamo ne budu jos vise u nemilosti Siptara. To je zemlja Siptara i Srbi ce tamo biti gradjani drugog reda. Kao u Sloveniji Hrvatskoj ... A kazu vesti da je u zadnjih meseci 9.ooo. prodatih kuca Siptarima. To kazu originalne vesti sa Kosova od nasih ljudi. Pa u demu onda toliko maltretiranja svih nas. A najgore ce proci Srbi na Kosovu.

  • Nikolas

    12. decembar 2018 | 16:09

    TRAZIMO KINESKE I RUSKE BAZE SA NUKLEARNIM ORUZJEM I NEDAJMO NASU SVETU ZEMLJU KOSOVO I METOHIJU!!!

  • Mile

    12. decembar 2018 | 16:36

    Onda da i mi trzimo da nasa vojska i policija dodje na KiM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA