Medojević izašao iz zatvora, Knežević napustio zgradu Skupštine Crne Gore

Ustavni sud Crne Gore naložio je prethodno da se obustave odluke Višeg i Apelacionog suda

  • 1

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević pušten je tokom noći iz zatvora, nakon što mu je uručeno rešenje Ustavnog suda na osnovu kojeg je i lider DF-a Milan Knežević izašao iz prostorija Skupštine Crne Gore gde je neprekidno boravio 14 dana i tako izbegavao hapšenje.

Ustavni sud Crne Gore juče je naložio da se obustave odluke Višeg i Apelacionog suda kojima je poslanicima DF-a Medojeviću i Kneževiću određena mera stavljanja u zatvor zbog odbijanja da svedoče.

Ustavni sud istovremeno je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti odredbe Zakonika o krivičnom postupku, kojom je propisana mogućnost zatvaranja svedoka koji odbija da svedoči.

Odluka o privremenom puštanju na slobodu za Medojevića i Kneževića važi do konačne odluke Ustavnog suda o ustavnosti ZKP-a.

Medojević je bio uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud jer je odbio da saopšti ko je pripadnik ANB-a koji mu je preneo da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine".

Potom je kažnjen sa još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Viši sud je doneo istu odluku i za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mnogo je kume...mnogo je

    13. decembar 2018 | 11:49

    Imamo bar dva brata u "lijepoj njihovoj" .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA