≫ 

Svim majkama poručujem da ćemo činiti sve da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir: Vučić o formiranju "Vojske Kosova" (FOTO)

Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti - rekao je on

  • 19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Trsteniku da namera Prištine da formira vojsku nije u skladu ni sa pravom, niti sa Rezolucijom 12 44 i dodao da je dužnost Kfora da tu vojsku raspusti.

- KiM je za nas velika muka, posebno zbog poteza Prištine i najave formiranja vojske, što nije zasnovano ni na pravu ni na Rezoluciji 1244. Obaveza Kfora je da raspusti vojsku. Ali, oni to neće uraditi, reći će da se sve promenilo od kada su proglasili nezavisnost - rekao je Vučić.

Dodao je da nas to dovodi u veoma tešku situaciju, ali da svim majkama poručuje da ćemo činiti sve što možemo da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir.

Vučić sa građanima u Trsteniku - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Sve što možemo - poručio je on Trsteničanima okupljenim na otvaranju fabrike kablova za auto-industriju "Amphenol Automotive Tećnology.

Uputio je još jednu poruku, kako kaže, - svetu.

- Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti - rekao je on.

OBILAZAK ZONE JE MOJE SUVERENO PRAVO

Predsednik Srbije nije danas ni potvrdio, niti demantovao informaciju da će sutra obići jedinice Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti, ističući da o tome kada će i koju jedinicu obilaziti, što je, inače, njegovo suvereno pravo, neće nikoga obaveštavati.

Na pitanje novinara o tome da li je tačno da će sutra obići jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti, kako je naveo Blic, pozivajući se na izvore u VS, on kaže:

- Nigde to nisam najavio. Gde ću da idem i kada ću da obilazim vojsku to je moje suvereno pravo. Imam apsolutno i jedinstveno pravo kao vrhovni komandant oružanih snaga. Nikada nikoga neću da pitam za dozvolu niti da obaveštavam o tome.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA