Vreme je za generacijsku obnovu: Dačićeva poruka vojvođanskim socijalistima (FOTO)

SPS je uvek spremna za izbore - poručio je lider socijalista

  • 2

Deseta konferencija Pokrajinske organizacije Socijalističke partije Srbije u Vojvodini održana je danas u Novom Sadu pod sloganom "Mi stojimo postojano", a predsednik stranke Ivica Dačić istakao je da socijalisti treba da se usredsrede na to kakav odgovor treba da daju na teške izazove.

Na konferenciji su izabrani svi predloženi lokalni i opštinski kandidati.

- Nama jesu potrebne kadrovske i političke promene. Ova konferenecija je priprema za kongres koji se održava 22. decembra - napomenuo je lider stranke Ivica Dačić i dodao da je cilj da se vidi, kako je rekao, "šta nije dobro rađeno, šta jeste i šta možemo bolje“.

Dačić u Novom Sadu - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Kadrovska pitanja su u drugom planu. Pre svega treba da se usresredimo na to kakav odgovor treba da daju socijalisti na ovakve teške izazove. Pitanje koje je izazov za sve stranke u Evropi je, kako napraviti efikasan sistem, a da istovremeno bude socijalno pravedan - rekao je Dačić u kongresnom centru Master, Novosadskog sajma.

Socijalisti na skupu u Novom Sadu - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Upitan da li će biti novih parlamentarnih izbora, rekao je da ne zna, ali da je SPS uvek spreman za izbore, ali da uvek stavljaju na prvo mesto države i nacionalne interese.

- Svih 45 opštinskih i gradskih organizacija u Vojvodini su jednoglasno predložile Ivicu Dačića za jedinog kandidata za predsednika stranke. Što se tiče kadrovskih promena, mislim da je vreme za generacijsku obnovu - rekao je Dušan Bajatović, predsednik pokrajinskog odbora SPS i napomenuo da če na narednim izborima pojačati uticaj SPS -a u Vojvodini.

Dačić je prokomentarisao i situaciju na Kosovu i Metohiji.

- Priština bezobzirno krši sve sporazume koji su potpisani, oglušuje se i na zahteve NATO i EU. Očigledno je njima cilj što veći haos na Kosovu. Mi posmatramo situaciju i trudimo se da budemo konstruktivni - kazao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA