Ambasador SAD u Prištini se ponovo oglasio o formiranju "Vojske Kosova"

Potom je sve lidere i relevantne aktere pozvao da energiju usmere na dijalog

  • 37
Philip Kosnett, Filip Kosnet Foto: tr.usembassy.gov

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet glasanje o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku ocenio je kao istorijsko za tzv. Kosovo, i definisao šta je važno za sigurnost jedne zemlje.

- S obzirom na to da je Skupština na potezu, zapamtimo da sigurnost jedne zemlje zavisi od kvaliteta bezbednosnih odnosa - i mirnih, uzajamno povoljnih odnosa sa susedima - isto koliko i snage i profesionalizma svojih oružanih snaga - napisao je on na Tviteru.

Kosnet je ranije glasanje o tranziciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku video kao priliku za potvrdu posvećenosti miru, stabilnosti i napretku tzv. Kosova i njegovih suseda.

- SAD će podržati profesionalni i organizacioni razvoj KBS, koje moraju da igraju pozitivnu ulogu za Kosovo i region, održavajuć i multientnički karakter zemlje i posvećenost naroda Kosova miru - napisao je on u prethodnom tvitu.

Potom je sve lidere i relevantne aktere pozvao da energiju usmere na dijalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slava

    14. decembar 2018 | 11:43

    Očigledno da nema političke volje za rzgovore među albanskim političarima, za razliku od našeg državnog vrha koji je uvek spreman za ozbiljan razgovor.

  • Kija

    14. decembar 2018 | 11:59

    Okrece se kolo srece!

  • Milica

    14. decembar 2018 | 18:12

    Sramota!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA