≫ 

Pod nazivom "Stop krvavim košuljama - Jedan od pet miliona" u Beogradu održan protest građana i dela opozicije (FOTO)

Protest je održan i prošle nedelje, kao reakcija zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika

  • 71

Skup "Stop krvavim košuljama" pod parolom "Hajde da se prebrojimo" održan je u Beogradu  i to okupljanjem građana na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Na protestu nije bilo stranačkih obeležja, ali su neki od okupljenih nose bedževe "Počelo je" i žute prsluke, transparente na kojima piše "1 od 5 miliona", a sa razglasa su se čuli Goblini i Đorđe Balašević.

Građanima koji su se okupili, prvi se obratio akademik Dušan Teodorović, koji je izneo zahteve okupljenih.

- Prvi se odnosi na naše najstarije građane – moraju da vrate svaki ukradeni dinar penzija, to je prva stvar oko koje treba da se misli. Drugi zahtev se odnosi na mlade na studente. Napravili su kvazi univerzitete, izdali su hiljade lažnih diploma, zaposlili su ih u ministarstvima, a mladi odlaze u Nemačku, Kanadu. Aleksandre Vučiću, govoriš o izborima. Nema izbora dok si ti pet sati na nacionalnim frekvencijama - rekao je Teodorović.

Sledeći se okupljenima obratio glumac, Tihomir Stanić, koji je poručio da je povod za okupljanje građana fizičko i verbalno nasilje.

Građanima koji su se okupili se obratio glumac Tihomir Stanić-Foto: Marko Jovanović

Posle toga, građani su krenuli u šetnju centralnim ulicama glavnog grada i to najpre do Skupštine Srbije i zgrade Predsedništva, a potom do Radio televizije Srbije.

Na čelu kolone su bili ljudi koji su nosili transparent "Stop krvavim košuljama", a kada su stigli do Skupštine Srbije, transparent je zamenjen porukom "1 u 5 miliona". Borko Stefanović je simbolično predao belu košulju poslanicima ispred Skupštine Srbije.

Pojedini građani nose žute prsluke, a sa razglasa se čuju Goblini i Đorđe Balašaević-Foto: Marko Jovanović

Ispred RTS-a su pustili špicu Dnevnika 2, kao i inserte iz Dnevnika, posle čega je protest završen, uz poruku da se "ponovo vide 22. decembra".

Iako je je najavljen kao nestranački, prisutni su bili pojedini predstavnici opozicionih stranaka, pa su u koloni sa građanima šetali Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Boško Obradović i Zoran Živković.

Protest je održan i prošle nedelje, kao reakcija zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    15. decembar 2018 | 20:39

    Znači skupili se žutaći da se malo grudvaju. Pa dobro, nadam se da su barem dobre dnevnice i kokakolice dali ljudima što došli silnim busevima, kombijima i automobilima iz Srbije

  • Armin

    15. decembar 2018 | 22:39

    Opozicija je propala priča... uzaludni su im svi protesti i potezi... sve je to džabe ...

  • Zoran

    15. decembar 2018 | 21:52

    Dokoni šetači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA