≫ 

Kosovski Albanci uoči praznika spremaju novi udar na srpsku ekonomiju: Ovo su detalji plana

Preko elektronskih medija šalje se poruka albanskoj dijaspori, koja treba da odigra ključnu ulogu u realizaciju ovog perfidnog plana

  • 59

Nakon što su podigli takse na 100 odsto na srpsku proizvode, vlasti u Prištini pripremaju novi udar na našu ekonomiju uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Iako to neće biti učinjeno zvaničnim kanalima, već se preko elektronskih medija šalje poruka albanskoj dijaspori, koja treba da odigra ključnu ulogu u realizaciju ovog perfidnog plana.

Opšte je poznato da je albanska dijaspora prilično homogena i jako često kroz brojne akcije sakuplja novac za realizaciju nacionalnih ciljeva.

Takođe je poznato, da je materijalna situacija na Kosovu i Metohiji jako teška, te da su mnogi građani otiški trbuhom za kruhom na Zapad. S tim u vezi, mnogi od Albanca koji su na "privremenom" radu u inostranstvu šalju novac za izdržavanje svojih porodica u južnoj srpskoj pokrajini.

Mnogi od njih će tradicionalno predstojeće božićne i novogodišnje praznike provesti u svojim rodnim kućama na Kosovu i Metohiji.

Najkraći i najbezbedniji put do njihovih domova ide preko centralne Srbije. Upravo u tome i leži plan vlasti u Prištini.

Administrativni prelaz Jarinje - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naime, preko elektronskih medija šalje se poruka albanskoj dijaspori, da ovoga puta zaobiđu puteve kroz centralnu Srbiju i da do Kosova i Metohije dođu alternativnim pravcima, pre svega preko Albanije, Crne Gore, Hrvatske i dalje na zapad.

Veruju da će time uskratiti našoj privredi dodatne prihode, jer navodno neće plaćati našim kompanijama za putarinu, gorivo, hranu ili piće tokom putovanja kroz centralnu Srbiju. Smatraju da će, na taj način, oslabiti srpsku privredu.

Zato su već počeli da kroz medije objavljuju rute kojima je moguće stići do Kosova i Metohije uz zaobilaženje puteva centralne Srbije.

Ovaj plan bi bio svojevrstan nastavak mera, koje je Priština uperila protiv Beograda, razočarana nedavnim neuspesima u vezi članstva u Interpolu, odnosno zbog povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti.

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. decembar 2018 | 20:49

    Hbala bogu da i urade to nece biti guzve na granicama nece biti smeca na putevima i mi cemo zaraditi jer ce manje ulaganja biti u odrzavanje i dezinfekciju posle njih.A ako i krenu kroz srbiju treba im napraviti neku vrstu takse ili ih drzati na granici jedno 3 dana pa tako i kad se vracaju .

  • HAJ

    16. decembar 2018 | 20:41

    Ma neka idu preko Engleske pa na Ameriku i onda na kosovo i metohiju.

  • Земунац

    16. decembar 2018 | 20:42

    Камо среће да нам никада више не пролазе овуда... Само, од те приче нема ништа. Прво сви они имаји папире Србије. Друго, нема пута на којем могу све да их намире и где ће проћи брзо и лако као кроз Србију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA