Oglasio se komandant Guri posle zabrane ulaska u SAD: Evo šta je rekao o braći Bitići

U saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Stejt departmenta, navodi se da je Radosavljeviću zabranjen ulazak u SAD zbog "umešanosti u gruba kršenja ljudskih prava"

  • 5

Posle objave Stejt departmenta da je Goranu Radosavljeviću Guriju zabranjen ulazak u SAD, oglasio se i bivši komandant srpske Žandarmerije koji je poručio da ga "niti interesuje niti pogađa ova odluka.

- Ne želim da reagujem na takvu vest, niti me interesuje niti me pogađa takva odluka - rekao je Radosavljević za Radio Slobodna Evropa.

U izjavi za RSE odbacio je bilo kakvu odgovornost za smrt braće Bitići i poručio da je dao izjave istražnim organima i kako smatra da je nonsesns pričati o tome uopšte.

Podsetimo, u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Stejt departmenta, navodi se da je Radosavljeviću zabranjen ulazak u SAD zbog "umešanosti u gruba kršenja ljudskih prava".

Foto: Printscreen

Kako je navedeno, Radosavljević je javno označen na osnovu odeljka 7031(c) Zakona o operacijama u inostranstvu i povezanim programima Stejt departmenta.

Taj odeljak zakona omogućava da pojedincima i članovima njihovih porodica bude zabranjen ulazak u SAD u slučajevima kada državni sekretar ima pouzdane informacije da su ti strani zvaničnici umešani u korupciju velikih razmera ili gruba kršenja ljudskih prava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    19. decembar 2018 | 11:42

    A njima (americi((nije krsenje ljudskih prava kad bombarduju pola sveta iz čista mira.

  • Srba

    19. decembar 2018 | 15:41

    Njemu je zabtanjeno, ali zato Veseljiju, Taciju, Haradinaju i ostalima nije. Sramota

  • Milan

    19. decembar 2018 | 12:01

    E, baš ga je pogodila ova zabrana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA