Ana Brnabić se sastala sa Junkerom: U Briselu je Srbija dobila podršku i zahvalnost (FOTO)

Ona je ocenila da je njen sastanak sa predsednikom EK protekao odlično

  • 87

Premijerka Srbije Ana Brnabić je večerašnjim sastankom sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom zaključila posetu Briselu gde je, kako je rekla, naišla na podršku i zahvalnost Srbiji, jer naša zemlja nije uvela kontramere Prištini što je, naglasila je, posebno doprinelo regionalnoj stabilnosti. 

- Potpuno razumevanje od strane svih ovde u Briselu, i od strane predsednika Evropske komisije gospodina Junkera. Puna podrška i posebna zahvalnost i priznanje Srbiji zato što nismo uvodili nikakve kontramere, što je posebno doprinelo regionalnoj stabilnosti - rekla je Brnabić u Briselu.

Ona je ocenila da je njen sastanak sa predsednikom EK protekao odlično, ističući da je njemu prisustvovao i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han Foto: Vlada RS

Prethodno se sastala i sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom, s kojom je, kako je rekla, imala dobar sastanak.

Brnabić, koja je boravila u dvodnevnoj poseti Briselu, dodala je da je zahvalila za svu podršku koju Srbija dobija na svom evropskom putu od komesara Hana, visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i njihovih timova, kao i od komesarke Malmstrom.

- Ovim smo zaokružili posetu Briselu i nadam se da će ovo dati još jednu novu energiju u našim razgovorima sa Evropskom unijom, kao i da će dati signal za generalno smirivanje situacije u regionu. Ja se iskreno nadam vraćanju stvari gde su bile pre uvođenja taksi od strane Prištine - poručila je Brnabić.

VIDEO: Brnabić: CEFTA sporazum je jasan i nedvosmislen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    20. decembar 2018 | 00:20

    Ponosni smo na nasu premijerku koja odgovorno obavlja svoj posao i brani nasu zemlju i bori se za nas narod.

  • Ivana

    20. decembar 2018 | 07:27

    Svaka podrska znaci, samo mora biti jos konkretnija.

  • Mašnica

    19. decembar 2018 | 20:18

    Srbija je sve to i zaslužila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA