≫ 

Zaštitinici ljudskih prava zahtevaju smenu Bedžeta Pacolija: Najviše im je zasmetala rečenica o srpskim devojkama

- Ako Vlada Kosova ne preduzme mere protiv Pacolija, odgovornost ostaje na članovima vlade - poručili su iz Saveta za zaštitu ljudskih prava i slobod

  • 5

Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda na Kosovu tražio je danas od Vlade Kosova da razreši Bedžeta Pacolija sa pozicije ministra spoljnih poslova zbog njegovog "ponižavajućeg, uvredljivog, rasističkog i seksističkog rečnika" tokom izveštavanja pred skupštinskim Odborom za spoljna pitanja.

Reakcija Saveta odnosi se na izjavu Pacolija povodom neuspešnog pokušajem Kosova da postane član Interpola, prenosi RSE.

- Izjave gospodina Pacolija pred skupštinskim Odborom za spoljna pitanja kao što su: "Srbija je angažovala 10 lepih devojaka, lepo odevenih, a koje su išle po stolovima grleći crnce i ostavljajući im koverte na stolu"..., predstavljaju teško kršenje ljudskih prava, najpre uvredu po rasnoj osnovi predstavnicima tih država, članovima Interpola sa pravom glasa - navodi se u saopštenju ovog saveta.

Dodaje se da ako Vlada Kosova ne preduzme mere protiv Pacolija, odgovornost ostaje na članovima vlade.

Kosovo nije uspelo da se učlani u Interpol zbog nedostatka dvotrećinske podrške država učesnica na Generalnoj skupštini ove organizacije, koja je održana u novembru u Dubaiju.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    21. decembar 2018 | 15:39

    Оно што Шиптар каже,с намером да нас увреди за нас је у ствари комплимент...

  • slađa

    21. decembar 2018 | 16:01

    Zna Bedžet Pacoli da je sve pobede Srbija izvojevala srcem i ispravnom argumentacijom. Članice Interpola su to prepoznale i glasale u korist Srbije i međunarodnih normi. A da imamo lepih devojaka, imamo. To nije tajna. Možda postanemo velesila zahvaljujući njima. Ko zna.

  • baba roga

    21. decembar 2018 | 15:47

    Kao Milan Kalinić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA