Završava se mandant za najvrednijeg kineskog ambasadora: Li kući nosi vredan poklon koji će ga uvek sećati na Srbiju (FOTO)

Njega su u oproštajnu posetu primili ministri Mihajlović i Vulin

  • 19

Ambasadoru Кine Li Mančangu završava se mandat i on se vraća u rodnu zemlju, a tim povodom od njega su se danas oprostili mnogi naši ministri.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je ambasadora u oproštajnu posetu i poručila da će ga pamtiti po velikim infrastrukturnim projektima i unapređenju prijateljskih odnosa dve zemlje.

- Najviše projekata Srbije i Кine realizovano je i započeto upravo u periodu dok ste vi bili ambasador, od novog mosta Mihajlo Pupin, do izgradnje Кoridora 11, obilaznice oko Beograda, brze pruge Beograd-Budimpešta i svih novih projekata koje planiramo u budućnosti - rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da se odnosi Srbije i Кine stalno unapređuju, čemu posebno doprinose dobri lični odnosi i prijateljstvo dva predsednika i rukovodstva dve zemlje, ali i prijateljstvo dva naroda.

Ambasador Li Mančang zahvalio je potpredsednici Mihajlović na dobroj saradnji, i kako je rekao, timskom radu, koji je okarakterisao saradnju na svim projektima u Srbiji.

Кao poklon koji će ga podsećati na vreme provedeno u Srbiji, Mihajlović je odlazećem ambasadoru uručila azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, izrađen u okviru inicijative "Zaposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno sprovode Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Etno-mreža i NALED.

Foto: Tanjug/Mileta Mircetic

Vulin se sastao sa kineskim ambasadorom Li Mančangom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom povodom završetka njegovog mandata i ocenio da su odnosi dve zemlje najbolji do sada.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Vulin je ocenio da se ambasador Mančang "nesebičnim radom i izuzetnim zalaganjem značajno doprineo jačanju veza prijateljskih naroda i država". On je zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina daje Srbiji u zahtevima za očuvanje teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta, kao i na onemogućavanju članstva Kosova u medjunarodnim organizacijama.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, sagovornici su saglasni da je ostvaren značajan napredak u oblasti odbrane prvenstveno zahvaljujući ličnim odnosima dvojice predsednika i vrhovnih komandanata Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga, kao i da će dogovorene aktivnosti u 2019. godini omogućiti dalje unapređenje saradnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    21. decembar 2018 | 19:35

    Ima neko prirodno decacko lice.Pamticu ga po tom iskrenom i srdacnom osmehu.Hvala dragi Li,i verujem da ce ga zameniti neko isto tako prijateljsko lice.Srbija to zasluzuje..

  • Maki

    21. decembar 2018 | 21:16

    Veliki covece hvala ti za sve,sto si uradio za nasu zemlju.

  • Zagor

    21. decembar 2018 | 19:16

    Hvala ti veliki prijatelju Srbije. Moja kuca ti je uvek otvorena. To je sto ja mogu da ponudim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA