≫ 

Trojici Srba sa severa Kosova produžen pritvor za dva meseca

Danas je, nakon što je Apelacioni sud odbio naše žalbe, u roku od sat vremena Osnovni sud doneo odluku o produženju pritvora - kaže advokat jednog od uhapšenih

  • 3

Trojici Srba iz Severne Mitrovice osumnjičenih za umešanost u ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca.

Jedan od branilaca trojice osumnjičenih Srba, advokat Dejan A. Vasić kaže za Radio Kontakt plus da će odbrana uložiti žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

- Ostajem pri stavu da u ovom slučaju nema dovoljno dobro osnovane sumnje da se takva mera određuje, naročito na mog branjenika (Markovića). Danas je, nakon što je Apelacioni sud odbio naše žalbe, u roku od sat vremena Osnovni sud doneo odluku o produženju pritvora - kaže Vasić.

On ističe da je prevelika buka koju je proizvela akcija specijalaca u Severnoj Mitrovici sudu vezala ruke da mora da postupa na ovakav način.

- Navodi Tužilaštva su po mojoj oceni smešni i te insinuacije može da pronađe svaki građanin koji na internetu ukoliko pretražuje ubistvo Olivera Ivanovića - rekao je on.

Policija Kosova je u akciji u Severnoj Mitrovici 23. novembra lišila slobode Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Marka Rošića zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

SRPSKA LISTA: PRITISAK NA SRPSKI NAROD

Foto: Promo

Odlukom da se bez ikakvih dokaza produži pritvor Nedeljku Spasojeviću, Marku Rošiću i Dragiši Markoviću, sud u Prištini je nastavio institucionalni pritisak na srpski narod na Kosovu i Metohiji, smatra Srpska lista.

- Bez ikakvih dokaza, i iz očigledno političkih razloga, sa ciljem pritiska na srpski narod i demonstracije sile ova odluka je izazvala gnev među Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima se ponovo šalju pretnje da ovakvi montirani procesi mogu da snađu svakoga ko se usudi da bude Srbin i odluči da se mirno i demokratski bori za prava srpskog naroda - piše u saopštenju.

Srpska lista je više puta na sastancima sa međunarodnim predstavnicima istakla da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo i da je potrebno da se najdirektnije uključe u ovaj proces jer su se albanske vlasti stavile u službu politike a ne prava.

- Javno, jasno i glasno zahtevamo da se našim sugrađanima najhitnije omogući da se brane sa slobode, jer za njihovo zadržavanje i ove sramne optužbe nema dokaza. Mi, naši neosnovano uhapšeni sugrađani, njihove porodice i svi Srbi bi njihovo puštanje na slobodu shvatili kao nameru Prištine da vodi sudski a ne politički proces kojim se mora opravdati brutalna upotreba sile pre mesec dana u Kosovskoj Mitrovici - dodaje se u saopštenju.

VIDEO: ROSU zavrće ruku Srbima i odvlači ih u zatvor u Južnoj Mitrovici

VIDEO: Pogledajte snimak upada pripadnika ROSU u zgradu gde živi Milan Radoičić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    21. decembar 2018 | 17:44

    Држе их да сакрију нанете повреде.Док не зарасту.

  • Dragan V.

    21. decembar 2018 | 19:24

    Da nas ne vole,poznato je.Da bi voleli da nam zauvek vide ledja,jasno je.Ali,oprostite mi na iskrenosti,ovog puta i ovaj slucaj dobice obrt i epilog.Epilog koji bi svaki castan covek u Srbiji,voleo da sazna.Istinu i samo istinu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA