"Gospodar Kosova" potvrdio zločinačku nameru: Naša "Vojska" je nastavak OVK, stiže nam 250 oklopnih vozila iz SAD

SAD su naši najznačaniji partneri. Daće nam podršku u naoružanju, to tek počinje - rekao je Veselji

  • 9

Predsednik Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji rekao je da je stvaranje "Vojske Kosova" nastavak terorističke Oslobodilačke vojske Kosova. On je takođe najavio da će Priština dobiti vojnu opremu koju su joj donirale Sjedinjene Američke Države, preneo je RTK.

- "Vojska" je stvorena 14. decembra, što je herojski dan za Oslobodilačku vojsku Kosovu i što znači da postoji nastavak. Dozvolite mi da naglasim činjenicu da će proces transformacije trajati nekoliko godina, ali na kraju pun kapacitet će biti ostvaren - rekao je Veselji, kome je nadimak "Gospodar Kosova".

Veselji prilikom obilaska Nacionalne garde Ajove - Foto: kuvendikosoves.org

Kaže da će "Vojska Kosova" imati oko 5.000 aktivnih vojnika.

- Počeli smo sa nabavkom opreme, oklopnih vozila. Naša doktrina nije agresivna, nego doktrina partnerstva, dobrog susedstva i ispunjavanja obaveza koje je Kosovo preuzelo sa svojim međunarodnim partnerima, na polju globalne bezbednosti - kazao je Veselji.

Tvrdi da je "Vojska Kosova" trenutno jedna od najprofesionalnijih vojnih sila, i da su njeni pripadnici stekli obrazovanje na najprestižnijim akademijama.

- SAD su naši najznačaniji partneri. Daće nam podršku u naoružanju, to tek počinje. Imaćemo oko 250 oklopnih vozila. Kad sam bio tamo, pitao sam ih "jesu li ovo samo fotografije? Da li će ova vozila doći na Kosovo?". Ta vozila dolaze. Imaćemo i drugo naoružanje za odbranu našeg vazdušnog i kopnenog prostora - rekao je on.

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA