Ako Priština pozove Ameriku, Srbija će tražiti da Rusija uzme učešće u dijalogu! Dačić o budućnosti dijaloga

Prištinske vlasti su najavile da od januara pa do kasnog proleća dijalog između Beograda i Prištine ulazi u novu fazu

  • 16

Ukoliko bi se, eventualno, pokrenuo scenario promene formata pregovora o rešenju za Kosovo i Metohiju, tako što bi briselski dijalog zamenili razgovori u koje bi bila uključena i Amerika, srpska strana bi trebalo da pozove i Rusku Federaciju da uzme učešća, rekao je ministar Ivica Dačić za Sputnjik.

Prištinske vlasti su najavile da od januara pa do kasnog proleća dijalog između Beograda i Prištine ulazi u novu fazu, u koju će, kako je rekao zamenik ministra spoljnih poslova Enver Hodžaj, biti uključen i Vašington.

Dačić je rekao da je Beograd, u svakom slučaju, potpuno i bez rezerve posvećen dijalogu, koji može da bude nastavljen kad Priština povuče takse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    22. decembar 2018 | 16:33

    ""Dačić je rekao da je Beograd, u svakom slučaju, potpuno i bez rezerve posvećen dijalogu, koji može da bude nastavljen kad Priština povuče takse.""" NEMA DIJALOGA ! DOK SE NEUKINE ALBANSKA OVK VOJSKA I ROSU POLICIJA UN R 1244 JE JASNA JEDINE NAORUZANE STRUKTURE U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJE SU MIROVNE SNAGE POD ZASTAVOM UN I RESAVANJE U UN A NE U BRISELU !

  • Tane

    22. decembar 2018 | 17:48

    Da sam Putin, ne bih vam nikad izašao u susret, setite se Rusije samo kad vam nešto tobože treba... trčite u Nemacku svaka dva dana, lizete se sa drzavama koje su dirigovale bombardovanja naše zemlje, zašto bi vam bilo ko izlazio u susret kad prvi ne mislite dobro sopstvenom narodu!

  • Pravoslavac

    22. decembar 2018 | 17:15

    Sta god vi dogovorili,nista nije validno bez Naroda Srbije i Referenduma!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA