Vladimir Đukanović zbog kontroverzne poruke upućene Mariniki Tepić saslušan u policiji

"Marinika shvati nećemo stati" - napisao je Đukanović na Tviteru

  • 2

Narodni poslanik i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović tvrdi da je, po zahtevu tužioca, dao izjavu u Upravi kriminaslističke policije MUP-a Srbije. On je to napisao na svom Tviter nalogu. Kako kaže, izjavu je dao, jer je koleginici iz Skupštine Srbije Mariniki Tepić uputio javnu poruku "Marinika shvati nećemo stati", takođe na pomenutoj društvenoj mreži.

- Zbog toga što sam Mariniki Tepić napisao "Marinika shvati nećemo stati", aludirajući na izborne pobede i u buduće, jutros sam po zahtevu tužioca dao izjavu u UKP. Kada se meni i mojoj porodici otvoreno preti da će nas pobiti, vešati, streljati, tužioca nema nigde. Bravo - napisao je Đukanović na Tviteru.

Sve je počelo posle lokalnih izbora u Lučanima. Tada je Đukanović uputio je pomenutu poruku Mariniki Tepić. Osvrćući se na njen komentar u vezi sa izborima u Lučanima, napisao je: "Marinika, shvati, nećemo stati".

- Poruka Mariniki Tepić povodom njenog nezadovoljstva pobedom SNS u Lučanima - Marinika, shvati, nećemo stati - napisao je Đukanović.

Usledio je i odgovor narodne poslanice.

- Svinjo fašistička - napisala je Tepićeva kratko.

Usledila je potom podrška drugih tviteraša Mariniki Tepić, ali i pretnje samom Đukanoviću i njegovoj porodici, što je poslanik SNS podelio na društvenoj mreži.

Kontroverzna poruka, koji je napisao Đukanović ima preteću i opasnu pozadinu.

Đukanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naime, Marinika Tepić je 2. novembra 2017. godine u Skupštini Srbije postavila pitanje šta međunarodno prepoznati fašisti Džim Doson i Nik Grifin traže u Srbiji, pošto im je zabranjen ulazak u susednu Mađarsku.

Ubrzo su osvanuli grafiti "Marinika, shvati, nećemo stati", dan nakon što je SNP 1389 objavio tekst u kom se kaže da "ako država stane, mi nećemo stati". Iako je pretnje prijavila policiji, nisu uhapšeni oni koji su ih ispisivali.

Slične parole bile su ispisivane i tokom kampanje za Bregzit. Posle njih je u Velikoj Britaniji ubijena laburistička poslanica Džo Koks, koja se zalagala za ostanak Britanije u sastavu EU.

Ona se u trenutku napada nalazila u kampanji pred referendum na kojem je odlučeno da Ujedinjeno Kraljevstvo napusti članstvo EU. Nju je ekstremista, zadojen fašističkim parolama i propagandom, ubio nasred ulice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    23. decembar 2018 | 17:03

    Ko tebe primi u politiku...daj oglas za moleraj...svoj posao radi pusti se politike to nije za tebe

  • slađa

    23. decembar 2018 | 16:04

    Vladimir Đukanović nije trebalo da napiše ovu poruku Mariniki Tepić,naročito ne posle ubedljive pobede SNS- a u Lučanima. Poruka ima ozbiljnu pozadinu, ali ne i nameru da se poslanici nešto ružno desi. Zašto tužilaštvo ne reaguje na pretnje i pozive na nasilje u suprotnom smeru, pitanje je za tužilaštvo. Bolje bi bilo sprečiti na vreme neke pojave i ne koristiti jezik mržnje u javnom i političkom životu. Nije dovoljno samo dati izjavu i to osuditi, a nastavljati dalje po starom. Država ima mehanizme to da spreči. Ali onda niko neće moći da se žali na diktaturu. Biće to s pravom upotrebljena sva zakonska sredstva protiv nasilja, poziva na linč, silovanje, vređanje žena u politici, javnoj sceni. Još uvek možemo da se krećemo u okvirima prihvatljivog, odustajanjem od loših navika iz prethodnih vremena. Ne dovodite državu u situaciju da ne može da zaštiti mali opozicioni korpus ili da ga kažnjava sasvim po zasluzi. A krećemo se ka tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA