≫ 

Bahtiri krenuo u realizaciju svog paklenog plana: Ne odustaje od severnog dela Kosovske Mitrovice

Mi imamo pravo da na opštinskim organima pokrenemo svaku inicijativu kojom ćemo doći do ispunjenja našeg zahteva - rekao je Bahtiri

  • 1

U južnom delu Kosovske Mitrovice danas je, na predlog gradonačelnika Agima Bahtirija, počelo potpisivanje peticije za "ujedinjenje" Severne i Južne Mitrovice, preneo je Radio Kontakt Plus.

Bahtiri je u petak najavio da će zajedno sa građanima te opštine pokrenuti potpisivanje peticije za "ujedinjenje" Mitrovice i da se nada da će tu peticiju potpisati i Srbi iz severnog dela grada.

Bahtiri sa saradnicima - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Bahtiri je rekao da je odluka o pokretanju peticije doneta nakon što je Ministarstvo administracije i lokalne uprave tzv. Kosova poništilo njihov zahtev o "ujedinjenju", odnosno poništenju Zakona o podeli Mitrovice sa, kako je rekao, obrazloženjem da on nije legitiman.

- Haradinaj je moj prijatelj i ako je on rekao da nemamo pravo da se obratimo kosovskim institucijama sa ovakvim zahtevom, onda je to u redu. Mi imamo pravo da na opštinskim organima pokrenemo svaku inicijativu kojom ćemo doći do ispunjenja našeg zahteva. Imamo pravo da peticiju dostavimo skupštini i videćete da će ona biti usvojena - rekao je Bahtiri.

Peticija ima za cilj ukidanje odluke iz 2007. godine o podeli Mitrovice na severni i južni deo grada.

SRPSKA LISTA: POLITIČKI PERFORMANS

Srpska lista istakla je danas da Agim Bahtiri treba da zna da srpski narod na severu Kosova i Metohije ne plaše njegovi politički performansi i da svoju peticiju o „ujedinjenju“ Mitrovice može da upotrebi "samo u svrhu održavanja lične higijene".

- Umesto što uporno plasiranjem ovakvih suludih ideja povećava međuetničku distancu i stvara konfliktnu atmosferu, Bahtiri bi mogao da se pozabavi pitanjem uzurpiranih srpskih stanova i porušenih srpskih grobalja u sredini pod njegovom administrativnom nadležnošću - kaže se u saopstenju.

Poslanici Srpske liste - Foto: Promo

Srpska lista navodi da će Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici braniti ono što je njihovo svim snagama, jer odlučnost našeg naroda je nasalomiva, a podrška naše države Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića je neupitna.

Bahtiri je, kako mu je jasno objasnilo i Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave, nije nadležan za pokretanje ovakvih inicijativa, ali je, kako se ispostavjja, nadležan za destabilizaciju i provokacije, naglašava SL.

- Upravo ekstremisti poput Bahtirija čine suživot Srba i Albanaca nemogućim, jer on je hranitelj mržnje i najobičniji intrigant - navedeno je u saopštenju Srpske liste.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA