Rasističko-seksističke izjave su odraz stanja u Prištini: Stefanović o Pacolijevom komentaru

Stefanović je rekao da ga posebno zabrinjava što Pacoli Interpol vidi kao organizaciju u kojoj stvari funkcionišu po principu visoke korupcije

  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da su rasističke i seksističke izjave Bedžeta Pacolija odraz stanja političkog establišmenta u Prištini.

Stefanović je, u izjavi za Tanjug, istakao da nakon komentara Pacolija smatra da je i onima koji su bili skeptični oko stavova Srbije, sada potpuno jasno da je Generalna skupština Interpola donela ispravnu odluku kada je uskratila podršku tzv. "Kosovu" da postane članica te organizacije.

- Rasističke i seksističke izjave koje vređaju dostojanstvo žena, ali i na primitivan način sugerišu da su delegati iz Afrike manje vredni ljudi, pritom korumpirani i spremni da za nadoknadu daju svoj glas, očigledno su odraz stanja političkog establišmenta u Prištini, a moj posao je da stanem u zaštitu svih žena koje su kao deo srpske delegacije hrabro i časno branile interese Srbije - kazao je on.

Pacoli - Foto: A. Nalbantjan

Stefanović je rekao da ga posebno zabrinjava što Pacoli Interpol vidi kao organizaciju u kojoj stvari funkcionišu po principu visoke korupcije, a delegate ove najvažnije policijske organizacije kao ljude niskog morala i lako potkupljive.

- Ova poslednja epizoda je samo jedna u nizu koja pokazuje koliko je Srbija bila u pravu u svojim argumentima, i koliko malo prištinske institucije vode računa o integritetu u profesionalnom delovanju Interpola - naglasio je on.

Pacoli je, u sredu, na sednici odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, rekao da je Srbija angažovala jedan broj "lepo obučenih" žena koje su tokom zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, grlile "crne" predstavnike zemalja članica Interpola, kako bi lobirale protiv članstva Kosova u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

- Imali su oko 10 lepo obučenih žena i svaka od njih je odlazila do stola nekog crnca i govorila: ''Izvinite, kako ste?'', zagrlila ih i ostavila kovertu - rekao je Pacoli koji je pokušao da opravda neuspeh lobiranjem Srbije protiv Kosova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA