≫ 

Obradović protivreči Jeremiću: Nećemo u bojkot Skupštine bez prethodne borbe

Obradović kaže da je Savez za Srbiju bio precizan - dok se ne ispune kompletni zahtevi ujedinjene opozicije za fer i poštene izborne uslove, "u Srbiji neće biti izbora"

  • 13

Lider Dveri Boško Obradović rekao je danas da su izbori u Srbiji bez poštenih i fer uslova besmisleni, a, povodom predloga Vuka Jeremića o bojkotu parlamenta, poručio da neće odustati bez prethodne borbe, te da već za narednu sednicu republičkog parlamenta "sprema iznenađenje".

- Ne želimo nigde da se povučemo bez borbe. Ako budemo napuštali bilo koji od parlamenata u Srbiji, napuštaćemo ih samo uz borbu, i samo uz dokaze da je ova vlast ušla u finalnu fazu nasilja većine nad manjinom - rekao je Obradović novinarima u sedištu stranke.

Obradović je podsetio da je opozicija nedavno napustila zasedanje skupštine kada se raspravljalo o budžetu i da je nastavila paralelno zasedanje u holu, jer u sali nisu mogli da govore o amandmanima.

- Više odbornika opozicije je napustilo skupštinska zasedanja u više gradova što govori da mi više nećemo trpeti tu vrstu parlamentarnog nasilja i da ćemo sigurno nastaviti da se suprotstavljamo i u parlamentu, i van parlamenta, i na ulici - rekao je Obraović.

Na koji način ćemo se suprostaviti videćete u narednom periodu, rekao je Obradović i poručio da za narednu sednicu republičkog parlamenta "sprema posebna iznenađenja".

Kada je reč o eventualnom bojkotu izbora, Obradović kaže da je Savez za Srbiju bio precizan - dok se ne ispune kompletni zahtevi ujedinjene opozicije za fer i poštene izborne uslove, "u Srbiji neće biti izbora".

On je dodao da "predsednik može da organizuje još jedne nezakonite i pokradene izbore, ali da oni na takvim izborima neće učestvovati".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    25. decembar 2018 | 15:38

    Drugacije receno, ne smeju na izbore jer volja gradjana je jasna a oni nemaju sta da ponude istim.

  • Uchiha Madara

    25. decembar 2018 | 15:28

    Ne znaju oni vise sta pricaju.

  • arpad

    25. decembar 2018 | 15:20

    Tako je pucajte po svim savovima kao sto i zasluzujete, vi ne mozete da se dogovorite , vas par a ne da vodite drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA