Zaratili Boško Obradović i Nenad Čanak! Pljušte međusobne optužbe: Ko je "satelit vlasti", a ko "omča oko vrata moderne Srbije"

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da je legitimisanje Dveri kao demokratske opcije štetna i politički kratkovida, jer se time relativizuje njihov antidemokratski karakter

  • 79

Reagujući na izjavu lidera pokreta Dveri Boška Obradovića da predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nije opozicija, već "satelit vlasti", ta stranka poručuje da je njima čast da ih blati čovek koji je, kao Boško Obradović, svoju političku karijeru posvetio borbi protiv moderne i evropske Srbije.

Nikada nećemo moći da sarađujemo sa nekim ko je rekao da „postoji izvesna nepravda prema ulozi Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i drugih Srba koji su prihvatili na sebe teret. . . ", kaže se u saopštenju.

Navode da Obradović kroz celu karijeru negira osnovna ljudska prava i neretko je, kako kažu, bio spreman da se posluži nasiljem.

Oni smatraju da je Obradovićeva ideologija "omča oko vrata moderne Srbije" i navode da će LSV učiniti sve da te ideje nikada više ne budu dominantne u društvu.

-„''Krvave košulje'' su najpre bile košulje ljudi drugih nacionalnosti u regionu. Tek na kraju smo stigli do krvavih košulja političkih protivnika u Srbiji. Ovaj redosled ne bi smeli da zaborave svi oni koji ulaze u savez sa Dverima i Boškom Obradovićem - kažu u LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da je legitimisanje Dveri kao demokratske opcije štetna i politički kratkovida, jer se time relativizuje njihov antidemokratski karakter.

Time se, kako kažu, otvara prostor za prodor neofašističkih i ultrakonzervativnih ideologija i među opoziciono nastrojeno biračko telo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    25. decembar 2018 | 18:53

    Srbija ne želi rijaliti u kome Boško piše scemarije

  • sdv

    25. decembar 2018 | 20:36

    samo o iskrenosti Obradovic da cuti

  • ivana jovanovic

    25. decembar 2018 | 21:50

    Stvarno treba imati pileci mozak da glasas za ovu opoziciju ako se tako ovaj cirkus moze nazvati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA