≫ 

Lutovac posle verbalnog duela sa Jovanovim napustio "Upitnik" na RTS (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke odlučio je da debatu napusti ranije

  • 58

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac napustio je večeras emisiju "Upitnik" na RTS-u nakon verbalnog sukoba sa potpredsednikom Srpske napredne stranke Milenkom Jovanovim. 

U emisiji koju vodi Olivera Jovićević, pored pomenute dvojice, učestvovali su i Vojislav Šešalj, predsednik Srpske radikalne stranke i Đorđe Komlenski, član Presedništva Pokreta socijalista.

Lutovac je napustio emisiju Printskrin: RTS

Pitanja na koje su predstavnici vlasti i opozicije trebali da odgovore bila su: Šta nas kao narod i državu očekuje u sledećoj godini? Koji su najvažniji državni poslovi u 2019. godini? Da li će naredna godina biti presudna za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, kao što neki procenjuju? Ima li država plan za jačanje srpske ekonomije i bolji životni standard građana?

Ipak, već na početku emisije došlo je do verbalnog sukoba između Lutovca i Jovanova.

Jovanov je u jednom trenu upao u reč Lutovcu, na šta je ovaj reagovao napuštanjem emisije. On se prethodno obratio voditeljki, koja je samo konstatovala da joj je žao i izvinila se gledaocima.

Emisija je nastavljena sa tri gosta Printskrin: RTS

Emisija je nastavljena sa tri gosta, a nakon toga Demokratska stranka je u saopštenju objasnila razloge odlaska.

- U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, Lutovac je napustio studio poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadržaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju - navodi se u saopštenju DS-a.

Tu se takođe navodi i da je Lutovac više puta uputio molbu voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše i omogući ravnopravni dijalog, što je, po oceni DS, "ostalo bez odjeka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joni

    25. decembar 2018 | 22:59

    Tužno i jadno.Lutovcu svaka čast.

  • mile govedo duduk

    25. decembar 2018 | 23:02

    svako normalan, kulturan i obrazovan ne bi ni bio u tom studiju, fuj

  • Mihajlo

    26. decembar 2018 | 07:52

    SNS od Srbije zeli da napravi S.Koreju, sta drugo pomisliti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA